10 livsmedel som hjälper dig att sänka blodsockernivån utan att du ens märker det - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 livsmedel som hjälper dig att sänka…
Den här skolan packar in och fryser överbliven skolmat för att ge den till mindre lyckligt lottade elever Magnesium är ett livsviktigt mineral och det här är anledningen till varför du bör få i dig det dagligen

10 livsmedel som hjälper dig att sänka blodsockernivån utan att du ens märker det

Av sofia
2.081
Advertisement

Hyperglykemi är ett problem i det moderna samhället som påverkar allt fler personer, till och med unga människor varje år, främst på grund av en felaktig livsstil. Symptomen kan vara oförklarlig viktminskning, okontrollerad hunger, regelbunden urinering, långsamt läkande, suddig syn och hudproblem. Näring är en av pelarna för välbefinnande, så här kommer några förslag för att kontrollera sockernivån till bords.

image: Max Pixel
  • Havre. Ett sädeslag rikt på lösliga fiber, mättat fett och näringsämnen, som kan kontrollera insulinet och som dessutom är mycket lättsmält.
  • Avkok på kanel och kamomill. Här är receptet du bör prova: Lägg de två ingredienserna i uppkokat vatten, låt vila, filtrera och drick. Detta örtte är mycket effektivt för att kontrollera kolesterolnivån.
  • Vitlök. Det stimulerar produktionen av insulin hos diabetespatienter, kontrollerar kolesterolhalten och är ett kraftfullt naturligt antibiotikum. 
image: Max Pixel
  • Grönsaksbuljong. Utmärkt till soppor men också mycket användbart för glykemisk kontroll på grund av det höga innehållet av fettsyror, särskilt Omega3.
  • Tomatjuice. Här kommer receptet du bör prova: 3 kvistar persilja, 200 ml vatten, 3 mogna tomater och 1 matsked olivolja. Denna cocktail minskar glukoset, är rik på antioxidanter, fettsyror och fibrer.
  • Lök. Anmärkningsvärda antioxidantegenskaper på grund av det höga innehållet av flavonoider, som kan förhindra diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.
Advertisement
image: Flickr
  • Banan smoothie. Recep: 2 bananer, ½ liter vatten, 2 gröna äpplen, 5 kiwi och 60 gram kål. En sådan smoothie är otroligt bra för att eliminera toxiner, sänka blodsockernivån och aktivera ämnesomsättningen.
  • Körsbär. Många förknippar denna frukt med ett gott mellanmål och ändå gör det höga antocyanininnehållet dem till ett värdefullt medel för att förebygga diabetes.
  • Spenat och sellerijuice. Recept: 1 morot, 1 grönt äpple, 100 ml vatten, 2 selleri stjälkar och 60 gram spenat. Resultatet är en rik blandning av kalium och fiber, användbar mot hyperglykemi och högt blodtryck.

Hemligheten för att upprätthålla en god hälsa ligger i rätt kombination av motion och hälsosam kost. Men varje individ har olika egenskaper, så innan du väljer oavsett sport eller diet, är det lämpligt att konsultera din läkare för att utesluta eventuella kontraindikationer eller försiktighetsåtgärder som bör vidtas.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack