Kvinnor förstår hundar bättre än män enligt forskarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor förstår hundar bättre än…
Nu räcker det med trådsmala modeller - Dolce & Gabbana är det första stora designermärket som introducerar storlekar för alla kroppsformer Det här är Gringo, katten med mustach som alla förälskar sig i

Kvinnor förstår hundar bättre än män enligt forskarna

07 Juli 2019 • Av sofia
910
Advertisement

Empatinivån hos hundar förvånar ofta människor, även de som har en sedan flera år tillbaka.

Ibland är det verkligen fantastiskt hur dessa fyrbenta vänner kan läsa av humöret på de som finns i deras  närhet. Vare sig det rör sig om stunder av sorg, lycka eller ilska förstår hundar hur vi känner och utan att be om någonting i gengäld lyckas de ge oss tröst. 

Och du? Lyckas du förstå vad din hund försöker säga dig? Om du är man och tänkt svara ja på den frågan så skulle den undersökning vi nu ska prata om kunna förändra några av dina övertygelser.

En studie genomförd av Eotvos Lorand University i Budapest visade att hundar i allmänhet bättre förstås av kvinnor. Genom att analysera den förståelse som människor har för dessa djur, samlades 40 män och 40 kvinnor som tvingades lyssna på ljudet av skällande hundar.

Sedan, ombads testdeltagarna att för varje ljud identifiera vad hunden upplevde och vilken känsla den försökte uttrycka.

Rädsla, aggression, glädje och sorg, människorna lyckades i de flesta situationer förstå hundens humör, men med vederbörliga skillnader.

Faktum är att kvinnorna fick bättre resultat än männen. Enligt forskarna som utförde testet har kvinnor, till skillnad från män, förmodligen lättare att komma i kontakt med andras känslor, är därför mer känsliga och kan förstå vad som händer de människor som finns i deras omgivning.

Detta gäller både för människor och enligt studiernas resultat, även för hundar. Detta test visar förutom att markera dessa könsskillnader i förståelsen av hundar, att människor kan förstå betydelsen av ljuden från sina fyrbenta vänner ganska bra.

Advertisement
image: pixnio.com

Den mänskliga hjärnan är enligt forskarna van vid att höra hundar skälla och inte bara det, resultaten tyder även på att hundar och människor använder liknande delar av hjärnan för att bedöma andras känslor.

En ny, intressant bekräftelse på hur underbart det kan vara att ha en hund, en sann vän som kommer att förstå dig och trösta dig i varje situation!

Källa: https://royalsocietypublishing.org/doi/full/10.1098/rsos.170134

Tags: DjurHundarPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack