Torr i halsen? Så här gör du en hemmagjord hostmedicin som både är effektiv och naturlig - TittaPaVideon.se
x
Torr i halsen? Så här gör du en hemmagjord…
Dottern har på sig Tack vare sin kunskap lyckades denna man förvandla öknen till en frodande skog med växter och djur

Torr i halsen? Så här gör du en hemmagjord hostmedicin som både är effektiv och naturlig

23 Juni 2019 • Av sofia
2.117
Advertisement

Hosta är en av kroppens försvarsmekanismer, men om den håller i sig för länge måste vi absolut rådfråga läkare för att förstå vad orsaken bakom är. Visst är det väldigt irriterande, särskilt på kvällen. Torrhosta på natten gör att du inte kan sova och dina nätter blir en riktig mardröm. Man kan ta till hostmedicin i flytande och tablettform - apoteken erbjuder oss många olika alternativ till mycket låga priser, men idealet är att ha ett naturligt hjälpmedel som du enkelt kan använda dig av när som helst. Självklart är det alltid lämpligt att låta en läkare göra en allmän bedömning av ditt hälsotillstånd innan du tillgriper detta naturliga botemedel. Låt oss kika på vad det är och hur man gör i ordning det.

Obs! Det råd vi ger dig kan ALDRIG ersätta en läkares uttalande eller de farmakologiska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik patologi.

image: Max Pixel

Denna naturliga hemlagade hostmedicin verkar kunna rensa luftvägarna från slem, vilket gör att du kan  sova gott igen. De enda ingredienserna som behövs är 20 myntablad och en halv liter honung.

Honung är känt för att ha många fördelaktiga egenskaper, i synnerhet vid halsont är det en ingrediens som hjälper dig att hantera exempelvis förkylningar lättare. Även vid milda influensa former, när antibiotika inte är nödvändigt för att bekämpa någon specifik bakterie, är honung ett användbart och giltigt hjälpmedel. I fall av plötsliga hostattacker har en tesked honung en lugnande åtgärd. Tillsammans med mynta, som också är rik på fördelaktiga egenskaper, kan man göra en effektiv hostmedicin.

Hur man gör

image: pxhere

Skölj bladen väl under rinnande vatten, lägg dem i en kastrull och värm dem i vattenbad. Tillsätt honungen och vänta på att bladen bleknar innan du stänger av värmen. När blandningen har svalnat, kan du ta din naturliga hostmedicin minst 3 gånger om dagen.

Lycka till!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack