Hur man odlar ananasgubbe - jordgubbar med smak av ananas och tuggummi - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur man odlar ananasgubbe - jordgubbar…
En man slutar röka efter många är och med pengarna han sparar in börjar han resa jorden runt! Hon hittar en valp fastbunden vid ett 6 kg tungt ankare - kvinnan tvekar inte en enda sekund

Hur man odlar ananasgubbe - jordgubbar med smak av ananas och tuggummi

Av sofia
1.814
Advertisement

Nu har ananasgubbarna kommit - en slags jordgubbar med smak av ananas och tuggummi! Hur kan det vara möjligt? Dessa vilda jordgubbar med sin ovanliga smak och utseende är den förbättrade versionen av en gammal jordgubbe som kommer från Sydamerika. De allra äldsta sorterna, Fragaria chiloensis, är sydamerikanska jordgubbar med ursprung i Chile, som är vita och lite rosa på utsidan. Ananasgubbar är utseendemässigt motsatsen till våra jordgubbar. De är nästan vita, med en ton av ljusrosa och har röda frön medan deras smak påminner om ananas. I den här artikeln vill vi visa dig hur man kan odla dem i hemmet!

image: Flickr

Det tog odlarna ca 4 år att kunna genomdriva ett odlingsprogram som kunde stödja produktionen av dessa jordgubbar och få dem att komma ut på marknaden. Den 1 april 2010 presenterades de för allmänheten för första gången och var mycket uppskattade, trots att många till en början trodde att de var ett aprilskämt. Även om intresset är stort är denna frukt fortfarande en ganska svår att hitta. Av den anledningen är den bästa lösningen, om du vill prova dem, att odla dem själv! Det är egentligen inte så svårt - det blir ungefär som att odla vanliga jordgubbar.

Först och främst måste du köpa fröna genom att  kontakta specialiserade odlare eller plantskolor, eller med lite tur kan du hitta dem direkt på Amazon. Varianterna av anansgubbar är i huvudsak 3: "White D", "White Carolina" och "White Pineberry"."White D" har större bär än de andra två, men de är mindre än de vanliga röda jordgubbarna. De tre sorterna är alla väldigt lika smultron då de konstant fortsätter att växa. Till att börja med kan du köpa 2 eller 3 frön och plantera dem i krukor eller i en behållare.

image: Wikimedia

Behållaren för odlingen av jordgubbar måste kunna innehålla 1/4 jord. Frukten har ett ganska reducerat rotsystem, så det räcker med en kruka av följande dimensioner: 25 - 30 cm i diameter, med ett djup på 20 cm. Kom ihåg att dränering är en av de viktigaste sakerna, så du måste alltid se till att du kontrollerar jordfuktigheten så att den inte är för blöt, men inte heller för torr. En annan viktig sak är en bra blandning av jorden:

  • 10 delar jord
  • 10 delar torv
  • 8 delar perlit
  • 4 delar kompost
  • 1 del sand

Blanda allt för att få en enhetlig blandning och kontrollera dess pH. Eftersom skogsplantor föredrar en lätt sur jord, så är ett pH mellan 5,5 och 6,5 idealiskt. Se till att växterna får 6 timmars ljus, helst på morgonen, varje dag, för att säkerställa en god fruktproduktion.

Vad väntar du på? Testa själv och börja odla dessa läckra vilda jordgubbar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack