De som ofta går ut med sina vänner har en bättre mental och fysisk hälsa enligt vetenskapen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De som ofta går ut med sina vänner…
Det här är Gringo, katten med mustach som alla förälskar sig i En familj lägger upp en villa till försäljning och på utsidan ser den helt normal ut, men inredningen är helt lila

De som ofta går ut med sina vänner har en bättre mental och fysisk hälsa enligt vetenskapen

06 Juli 2019 • Av sofia
486
Advertisement

Den som finner en vän finner en skatt, ett uttryck man får lära sig som barn, som bär på en stor sanning. Det är inte lätt att hitta äkta vänner och när det händer är vi verkligen lyckligt lottade. Det är dock ännu svårare att få vänskapen att vara för livet. Olika behov och oväntade förändringar leder oss ofta till att följa nya vägar som skiljer sig från de vi ville utforska tillsammans med våra vänner från gymnasiet. Det viktiga är emellertid att försöka behålla sina vänner på de sätt man kan. Du kan inte vara ensam i livet och i det avseendet har en studie visat att de som ofta går ut med sina vänner är friskare än andra, både fysiskt och mentalt.

image: Instagram

Under vårt liv möter vi cirka 400 vänner, men endast 33 av dessa stannar i våra liv "för alltid". De som blir kvar till slutet, är de allra viktigaste personerna. De ska inte betraktas som vänner bara för att vi tillsammans talar om senaste nytt eller den senaste filmen som setts på bio, utan människor med vilka man kan tillbringa en kväll tillsammans och bara vara sig själv. Att spendera tid med sina vänner har en positiv effekt på vår hälsa och vi får absolut inte glömma detta.

Vänskap är viktigt eftersom det hjälper oss att identifiera oss med andra. Det ökar vår förmåga att känna empati och utveckla större förståelse gentemot människor runt omkring oss.

image: Unsplash

En väns omtanke hjälper oss att uppleva färre negativa känslor, en positiv faktor som gör att vi kan hålla vår psykologiska status sund. Sann vänskap hjälper oss också att utvärdera de saker som händer oss i livet. Vi jämför oss och litar på dem, även i "farliga" situationer och det är just de "farliga" situationerna som, om man möter dem tillsammans med en vän, inte längre verkar så läskiga. Faktum är att en studie bevisade detta koncept genom ett litet experiment. Testet ägde rum vid foten av en brant kulle. Människorna som var där med sina vänner bedömde kullen som mindre brant än de som var ensamma. Vidare visade det sig att BMI, blodtryck och några andra indikatorer var sämre hos de ensamma personerna, medan risken för inflammation var lägre bland personer som ledde ett mer aktivt socialt liv.

Vänner finns alltid där, särskilt under de mörkasta stunderna, där vi inte kan klara oss utan en axel att gråta ut på. Vänskap klarar faktiskt att lindra stress och minskar risken för att bli sjuk. Kort sagt, riskerna för vår hälsa minskar om vi omger oss med rätt personer.

Advertisement
image: Bright/Kauffman/Crane Productions

Att gå ut med sina vänner är därför mycket viktigt. Vi rekommenderar att du inte ger upp detta nöje och att du slutar med alla dessa ursäkter för att inte gå ut med dem oftare. Du kommer omedelbart att känna dig bättre och du kommer att kunna möta dina åtaganden med en bättre attityd.

Hur ofta går du ut med dina vänner och vad gillar du att göra när ni träffas?

Tags: Må braPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack