x
Att måla hundars och katters naglar…
Ett handikappat barn adopterar en hundvalp som har svårt att gå och sedan dess har de två varit bästa vänner En hund smiter under natten för att trösta föräldralösa små valpar som gråter

Att måla hundars och katters naglar i estetiskt syfte - den nya absurda modetrenden som döljer många risker

11 Juni 2019 • Av sofia
3.528
Advertisement

Kärleken gentemot våra fyrbenta vänner kan ibland nå extrema höjder av fanatism som också kan äventyra vår älskade husdjurs hälsa. Bevis för detta är det allra senaste "manikyr" modet som trendar i USA och Storbritannien och som berör hundratals hundar och naglarna på deras ... tassar!

Bilderna på denna icke-rekommenderade "tassikyr" har skapat kontrovers sedan en tid tillbaka.


image: Warren London

Det nya modet med nailart för hundar och katter gör att de känsliga kloran på dessa djur blir filade, klippta och dekorerade med några av de mest fantastiska mönstrena, men om det för kvinnor ofta är ett ögonblick av avkoppling, är det för hundar och katter det inte alls. Denna trend har uppmuntrats av märket Warren London, som har sålt skönhetsprodukter för djur i flera månader, inklusive klistermärken för naglarna med allt från hjärtan till stjärnor, till blommor!

image: Warren London

Men hälsorisken för våra djurvänner ligger precis runt hörnet. De estetiska produkterna som används ska vara vattenbaserade, helt giftfria, fri från toluen, formaldehyd och dibutylftalat. Den senare, särskilt giftig, har officiellt blivit bannlyst från nagelprodukter i Europa, men det betyder inte att det som kommer från Usa är lika säkert.

Risken är att våra fyrbenta vänner kan "andas in" de giftiga ämnena som finns i penslarna och filtpennorna som används för den intressanta men diskuterbara "tassikyren" som är på modet.

Advertisement
image: Warren London

Även om risken finns, tenderar de estetiska produkterna som används på klorna hos hundar och katter att torka väldigt fort, eftersom djuren inte kan sitta still och lugna särskilt länge, för att inte tala om hur benen och därmed även klorna är extremt känsliga för beröring.

image: Warren London

Trots att det kan vara roligt att "dekorera" våra fyrbenta vänner, finns det fler negativa aspekter än positiva angående denna nya modevåg som gör att vi borde fundera över de risker som det kan medföra för våra fyrbenta vänner. Även om vi gör det för att vi älskar dem (kanske) för mycket.

Tags: DjurHundarOtroligt
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack