Ett ålderdomshem öppnar dörrarna för barn från ett barnhem och samlevnadsexperimentet är en succé - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett ålderdomshem öppnar dörrarna…
Den här valpen går alltid och lägger sig som om någon hade En hund möter sin herrelösa

Ett ålderdomshem öppnar dörrarna för barn från ett barnhem och samlevnadsexperimentet är en succé

Av sofia
771
Advertisement

Barnhem och ålderdomshem kan vid första anblicken verka som två strukturer för väldigt olika människor. Faktum är att barn och äldre med stor åldersskillnad inte verkar kunna leva tillsammans under samma tak.

Detta var emellertid inte fallet vid Nightingale House, ett waleiskt äldreboendehem där man bestämde sig för att utföra ett visst experiment som föddes i Kanada, vilket har gett intressanta resultat.

Verksamheten i detta hospice i Wrexham, i norra Wales, är en lycklig blandning av barndom och ålderdom. Under flera timmar varje dag spenderar föräldralösa barn och äldre människor tid tillsammans och hjälper varandra.

Just så, hjälpen är ömsesidig, eftersom föräldralösa och äldre är förenade av det faktum att de är ensamma. Genom att blanda generationerna kan barnen lära av de äldre, medan de äldre kan leva ett lyckligare liv tack vare den vitalitet som de omges av.

Förvaltarna av strukturen och experimentens initiativtagare hade noterat hur de äldre var nedstämda, saknade glädje, trötta och i allmänhet ledsna, före barnens ankomst.

De aktiviteter de utför tillsammans är många, pedagogiska för de små och stimulerande för de äldre. För dem är närvaro av barn en riktig "laddning" av positiv energi och lycka och de kan bli far- och morföräldrar, även om de inte är det.

Nightingale House är inte den första strukturen där vardagslivets erfarenheter och ömsesidig hjälp mellan avlägsna generationer har testats. I synnerhet i Kanada är sociala fackföreningar mellan barnhem och vårdhem allt vanligare, liksom i USA.

Advertisement

I Seattle, till exempel, sedan 1991, kommer grupper av barn också från lokala förskolor till Providence Mount St. Vincent vårdhem för att hålla de äldre sällskap med fantastiska resultat. Strukturen har därför blivit en sann modell för integration mellan olika generationer.

Allt som återstår är att önska en allt större spridning av experiment som detta, vilket kan lindra ensamheten hos så många människor en liten stund!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack