Mysteriet med de försvunna strumporna är äntligen löst - det är tvättmaskinens fel! - TittaPaVideon.se
x
Mysteriet med de försvunna strumporna…
En man målar sitt hus knallrosa och grannarna är inte särskilt förtjusta En hantverkare skapar badkar med hjälp av marinteknik... och resultatet är underbart

Mysteriet med de försvunna strumporna är äntligen löst - det är tvättmaskinens fel!

22 Maj 2019 • Av sofia
2.416
Advertisement

Det händer alla att tappa bort föremål ibland, bland de vanligaste har vi nycklarna, paraplyet och glasögonen. Även om det här är olägenheter är det acceptabelt att detta händer eftersom man ofta har dem med sig, så de kan falla ur fickan eller läggas någonstans och glömmas bort. Men det finns en särskild kategori, som strumpor, som även utan att lämna huset mystiskt försvinner. Nu verkar mysteriet äntligen vara löst, den skyldige är tvättmaskinen.

Mysteriet avslöjades av en slump av Cathy Hinz, som tillsammans med sin man förvaltar några fastigheter i England. Deras tvättmaskin hade haft problem under en tid, så trötta på de kontinuerliga problemen bestämde sig de två för att ta reda på vart felet verkligen låg. När den nedre panelen avlägsnades, blev Herr Hinz förvånad över att ha upptäckt en slags dold "Bermuda Triangel", eller kanske skulle det passa bättre att säga "Bermuda shorts" inne i den gamla hushållsapparaten.

Inuti hittade han underkläder, 7 dollar i sedlar, några mynt, ett kreditkort och självklart ett litet urval av knöggliga strumpor. Med tiden framkom det att samma identiska problem uppstod i nästan alla tvättmaskiner och torktumlare, både med frontal lucka samt de som öppnas ovanifrån.

Under tvättcykeln tenderar små tygkomponenter som strumporna att glida in i sprickorna och tränga in i metallramens ihåliga områden, som drivs av korgens eller motorns roterande rörelse. De bilder som Cathy har publicerat på sociala medier har snabbt blivit virala och delats av många andra personer som, liksom Hinz paret, har tappat bort dussintals strumpor och andra typer av accessoarer.

Den intressanta anekdoten kan verka rolig, men vid närmare eftertanke blir frågan allvarlig. Tänk bara att förutom att förlora föremål, orsakar detta problem fel i apparaterna, kan försämra deras funktion eller orsaka att de går sönder. För lanseringen av en ny typ av tvättmaskin beställde Samsung en studie i Storbritannien.

Undersökningen visade att brittiska medborgare förlorar i genomsnitt 1,3 strumpor per månad, dvs. över 15 på ett år. En individ som lever i genomsnitt 81 år kan därför förlora cirka 1264 strumpor under sitt liv, för en total summa på nästan 30 000 kronor.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack