En hund övergavs och lämnades fastbunden, mannens gest kan lära oss alla någonting - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hund övergavs och lämnades fastbunden,…
Kvinnor som tenderar att komma för sent lever längre enligt en överraskande studie Om du gillar korta frisyrer avslöjar detta något om din personlighet

En hund övergavs och lämnades fastbunden, mannens gest kan lära oss alla någonting

Av sofia
1.439
Advertisement

Det finns ett mycket vanligt uttryck som lyckligtvis håller på att försvinna både från språket och från sättet att göra: meningen i fråga är "behandlad som ett djur". Betydelsen är tydligt nedsättande, som om det var nästan normalt eller lagligt att misshandla ett djur och ändå är det svårt att tänka sig att skada oskyldiga, rena varelser, som enbart kan förkroppsliga människans mest ädla känslor.

Nyligen har vissa bilder som publicerats på nätet och visats runt om i världen, sammanfattat den värsta delen och som tur är även den bästa delen av människor och deras förhållande till fyrbenta vänner. Den aktuella scenen visar en fastbunden hund framför ingången till ett hus, ensam, utan mat eller vatten, fördömd till rollen som vakthund, utnyttjad och som vi sa i början "behandlad som ett djur".

I filmen ser man en man som rusar dit för att hjälpa till, ger honom mat och befriar honom. Valpens lycka är omedelbart synlig över att se någon som lagt märke till honom, gett honom lite uppmärksamhet och tillgivenhet, det enda som dessa extraordinära kamrater ber om i utbyte mot enorm kärlek. När en hund gör en pakt av kärlek och lojalitet med en person är det för livet och det slutar inte ens när det är människan som bryter den först.

Det finns inga goda och onda hundar, det finns bara våldsamma eller försumliga ägare. Ett husdjur som hålls instängt i en bur eller fäst vid en kedja lider av trauma som förändrar dess beteende. Det finns några exemplar som blir aggressiva eftersom de är rädda, andra blir ledsna och deprimerade.

Att bo med ett husdjur är ett ansvar, det måste tas hand om och en skål med mat och vatten räcker inte. Speciellt hundar är sociala varelser, de behöver konstant interaktion och kontakt med sin mänskliga vän, för det är bara på detta sätt som de känner att de är kompletta och har ett syfte. Samtidigt måste de kunna känna sig fria, inte bundna vid ett rep utan bundna av ett osynligt band som inte kan brytas och det leder dem alltid till att återvända till famnen hos dem som älskar dem.

I vardagsspråk tenderar man mindre och mindre att använda termer som "ägare" och istället kärleksfullt använda orden "pappa" eller "mamma". Denna trend fyller funktionen att hjälpa människor att förändra sin attityd, eftersom en hund inte bryr sig om dessa detaljer, det som är viktigt är att du verkligen älskar dem.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack