Om du gillar korta frisyrer avslöjar detta något om din personlighet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Om du gillar korta frisyrer avslöjar…
En hund övergavs och lämnades fastbunden, mannens gest kan lära oss alla någonting Hundar kommer från stjärnorna - en berättelse som kommer att få dig att älska din hund ännu mer

Om du gillar korta frisyrer avslöjar detta något om din personlighet

Av sofia
3.635
Advertisement

För många representerar håret en stor del av kvinnans charm, något som ramar in ansiktet, mjukar upp dragen, döljer fel och framhäver vackra drag. Utöver detta är långt hår något som kopplas samman med kvinnlig skönhet, enligt den allmänna uppfattningen. Att experimentera med en kort frisyr är därför inte bara en trend men kan bli en äkta frihetsbekräftelse.

image: Pxhere

Även i modern tid finns det fortfarande de som identifierar långt hår som en av de detaljer som främst beskriver kvinnlighet. Det är ingen slump att många kvinnor tar till små strategier såsom hårförlägning eller till och med peruker, för att håret ska se tjockare eller längre ut. Även den androgyna frisyren har haft framgång genom tiderna, som till exempel i fallet med den söta Sinead O'Connor, den berömda sångerskan från 90-talet. Längre tillbaka, finner vi Twiggy Lawson, en supermodell från 1960-talet som lanserade pottfrisyren och till och med inspirerade Mattel att skapa en Barbie med hennes drag.

Men allt detta var dock inte tillräckligt och när en kvinna gör det "dramatiska" beslutet att klippa sitt hår kort, är det första som andra tror att hon är sjuk eller driver med henne med skarp ironi. Men att gå mot strömmen kan hjälpa dig att återfå kontakten med ditt inre jag, något som bekräftas av alla som varit modiga nog att ta detta steg. En av dessa är den berömda brasilianska skådespelerskan Deborah Secco som firade denna förvandling genom att klippa sitt hår live framför kameran. Förändringen hjälpte henne att inte bara kliva in i rollen av den nya karaktären som hon skulle spela i "Second Sun" utan även att lämna sitt gamla jag bakom sig.

image: Max Pixel

Frågan om hårlängd för män och kvinnor är lång och komplex, men i grunden finns det fortfarande en tyst könsdiskriminering. Många skådespelerskor eller modeller som förkroppsligar en viss bild förbjuds i sina kontrakt att klippa håret, nästan som om det var nödvändigt för att upprätthålla ett slags villkor för en social balans.

Advertisement
image: Unsplash

Antropologiskt började män välja att klippa håret helt enkelt för att det var obekvämt i jakt eller i strid, medan det för kvinnor var en symbol för ungdom och därmed fruktbarhet. En kvinna kan vara mer eller mindre attraktiv, men hennes väsen ligger varken i hennes hår eller någon annan del av kroppen, det är i hennes självkänsla och unikhet som individ.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack