De 7 främsta anledningarna till domnande händer som inte bör undervärderas - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De 7 främsta anledningarna till domnande…
De 7 superkrafterna hos vänsterhänta personer En hund

De 7 främsta anledningarna till domnande händer som inte bör undervärderas

Av sofia
2.148
Advertisement

Det har säkert hänt många av er att känna en stickande känsla i händerna, i några av fingrarna eller mot handflatan. Det kan hända på natten, förmodligen på grund av en obekväm position man legat i under för lång tid, men också när som helst på dagen. Många av er vet att den stickande känslan beror på en tillfällig förändring av det normala blodflödet, men om det uppstår ofta är det bra att undersöka orsakerna bakom denna obehagliga känsla.

Här är 7 anledningar till att dina händer somnar.

Obs! Det råd vi ger dig kan ALDRIG ersätta en doktors uttalande eller de farmakologiska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik patologi.

  • 1. Karpaltunnelsyndrom: detta är en mycket vanlig sjukdom hos personer som utför repetitivt arbete med sina händer (musiker, programmerare, ...). Med tiden kan senorna bli inflammerade och orsaka domningar.
  • 2. Venös trombos: det uppträder när en blodpropp saktar ner blodflödet, vilket förhindrar att syre och andra näringsämnen når ut till de perifera extremiteterna på rätt sätt.
  • 3. Anemi eller diabetes: vid svår eller långvarig anemi eller missgynnad diabetes uppstår cirkulationsproblem (särskilt mirkirkulationsproblem) som kan orsaka stickningar och domningar.
image: pexels
  • 4. Stroke: Detta är den farligaste orsaken till domningar i händerna. Det är ett förebyggande symptom som är en varning om det förekommer i svår form eller i samband med andra strokefaktorer (plötslig förvirring, ansiktssymmetri, svårighet att tala eller förstå när man lyssnar)
  • 5. Brachial plexusneuropati: Brachial plexus är det område av ryggmärgen som delar upp armens enskilda nerver. Lesioner av olika slag i plexus kan leda till avdomnande och smärta i arm och / eller axel.
  • 6. Cervikal osteokondros: det uppstår efter kompression av en nerv, vilket i sin tur orsakar domningar i händerna, svårighet i samordning och huvudvärk.
  • 7. Multipel skleros: i sällsynta fall är stickningen i händerna associerade till multipel skleros, en sjukdom med förändringar av överföringen av nervimpulser.

    En stickning i händerna bör, när den inte kan spåras till en besvärlig ställning under för lång tid, bör undersökas: prata med din vårdpersonal om för att genomgå lämpliga undersökningar.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack