Ett par nyblivna föräldrar har satt upp regler som vi alla bör känna till för hur man bör bete sig med en nyfödd - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett par nyblivna föräldrar har satt…
De som bor ensamma har större chans att drabbas av psykiska störningar enligt en studie En terapeut visar oss 5 enkla strategier för att kontrollera ångest och panikattacker

Ett par nyblivna föräldrar har satt upp regler som vi alla bör känna till för hur man bör bete sig med en nyfödd

Av sofia
2.771
Advertisement

Ankomsten av en bebis får alla föräldrarnas vänner och släktingar på bra humör och de vill inget annat än att träffa nykomlingen. Ofta är mötena inte alls avkopplande på grund av vissa beteenden som besökarna omedvetet har och som stressar föräldrarna. Vissa sätt att göra kan faktiskt även vara farliga för den nyfödda, även om de kan verka vara enkla gester av tillgivenhet.

Fler och fler föräldrar vill att folk ska känna till den här typen av "bebis vett och etikett", en lista på goda vanor som besökare bör lägga på minnet av respekt för bebisens mamma och pappa.

"Hej, jag är nyfödd och alla i familgen vet hur man tar hand om mig..."

"Men när någon kommer för att besöka mig, måste mina föräldrar ofta spela skurken. För att hjälpa mamma och pappa kommer här en lista över regler som alla borde veta innan de besöker mig:

1. Inga pussar
Pussa mig inte, vid inget tillfälle ingenstans, oavsett hur söt jag är. Lägg inte ditt ansikte nära mitt ansikte eller mina händer och se till att du har tvättat dina innan du rör mig.

2. Om mina föräldrar håller mig i en filt, ta inte bort den - Detsamma gäller dina barn.
De i min ålder brukar vara mycket känsliga för krämer, kosmetika, tvättmedel och parfymer. Så håll mig där jag är säker.

3. Monopoliser inte barnet.
Bara för att du är glad över att spendera tid med mig tillåter det dig inte att hålla mig mer nödvändigt. Om jag börjar gråta, ge mig tillbaka till min mamma. Jag behöver någon som kan lugna mig och bara min mamma eller pappa kan göra det.

image: pixabay

4. Titta på klockan.
Jag blir hungrig, sömnig, jag blir irriterad och jag behöver bytas på ofta. Om du vill komma och hälsa på mig, planera ett möte med mina föräldrar som varar mindre än en timme så att de kan återvända för att ta hand om mig utan att såra andra människors känslor. Förvänta dig inte att stanna och äta här. Min mamma äter knappt och har ingen tid att förbereda luncher eller middagar.

5. Ha inte höga förväntningar.
Vänligen förvänta dig inte att min mamma ringer dig, skickar ett meddelande eller lägger ut miljontals foton på sociala medier. För närvarande föredrar hon att ha sina ögon på mig än på en skärm.

6. Håll dina föräldraråd till dig själv...
Om du inte blir tillfrågad! Försök istället säga några få tröstande ord som "Det är en tuff tid, men den kommer att passera", "Det går fort fort och njut av det!", "Du är en bra pappa / mamma!"

Många föräldrar har funnit dessa regler användbara, även om de är enkla, tänker folk sällan på dem. Aldrig som när ett barn kommer till världen måste man visa hänsyn och respekt för den nya familjen!

Tags: BarnPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack