Aloe vera gel - Det här är fördelarna och några enkla steg för att göra sin egen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Aloe vera gel - Det här är fördelarna…
Jag hoppas att du en dag kommer att slutar att beskylla dig själv för den kärleken du inte har fått De 7 superkrafterna hos vänsterhänta personer

Aloe vera gel - Det här är fördelarna och några enkla steg för att göra sin egen

Av sofia
913
Advertisement

Aloe vera är en växt med otaliga fördelaktiga egenskaper, allmänt använd inom läkemedels- och kosmetika industrin för att göra medicinska medel och för kroppsvård. Den är rik på A, C och E-vitamin, är en utmärkt antioxidant, fuktgivande, avsvällande, läkande, uppfriskande, antibakteriell och har regenererande egenskaper för huden. För att undvika konserveringsmedel och kemiska tillsatser som ingår i kommersiella produkter är det jätteenkelt att göra ett 100% naturligt och hemgjort alternativ.

Innan du börjar bör du komma ihåg att vattna aloeplantan dagligen i minst en vecka innan du skär av bladen, som sedan används för att skapa gelén.

Ingredienser

3 aloe vera blad
1 msk citronsaft (10 ml)
1 msk vetegrodds olja (10 g)

image: Max Pixel

Så här gör du

Klipp bort den mängd blad som behövs för den produktvolym du vill ha. Tvätta dem genom att ta bort sidotaggarna, blötläga dem i vatten i minst 24 timmar och var noga med att byta vatten varje 3-4 timme. Detta steg är viktigt för att eliminera aloin, ett ämne i växten som kan vara giftigt.

Skär varje blad på ena sidan och ta ur massan med en sked eller spatel. Överför den massa som erhållits till en behållare och tillsätt vetegroddsolja och citronsaft. Blanda allt med en mixer tills en tjock kräm erhålls. Håll blandningen i kylen i en burk eller glasflaska, tätt försluten. Vid användning är det lämpligt att smörja det utsatta området på kroppen och upprepa detta minst tre eller fyra gånger i veckan.

Advertisement

Användningsområdena av aloe vera är många, till exempel kan den användas för att rena huden, förhindra akne, rensa tilltäppta porer, behandla inflammation, irritation eller hudskador, förebygga bildandet av finnar och pormaskar etc. Essensen i växten är också utmärkt för att skydda huden från solens strålar, lindra brännskador, förhindra hudsprickor och åldrande. Aloe vera är utmärkt för att strama upp och stärka vävnaderna, bekämpa kliande hudutslag, psoriasis och hudsprickor.

En äkta elixir för skönhet och välbefinnande som är helt ekologiskt och ekonomiskt, för att upprätthålla ett ung, välvårdad och skinande hud!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack