Hostmedicin på honung och lök - ett husmorsknep som är effektivt mot hosta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hostmedicin på honung och lök - ett…
Efter hennes mans försvinnande hittar den här kvinnan ett rörande kärleksbrev av en slump Den här läkarens patienter betalar för sina läkarbesök, sin behandling och sina läkemedel enbart om de har råd

Hostmedicin på honung och lök - ett husmorsknep som är effektivt mot hosta

Av sofia
1.553
Advertisement

När influensan smittar oss tar vi snabbt till mediciner, kosttillskott och hostmediciner och vi glömmer ibland bort att vi kan få mycket hjälp från enkla naturläkemedel. I våra livsmedel finns faktiskt alla ingredienser som ligger till grund för de mediciner vi tar. Till exempel i honung och lök hittar du allt du behöver för att få hjälp med din hosta.

Detta är stegen att följa för att göra en naturlig hostmedicin som ska tas vid behov eller i förebyggande syfte.

image: pixabay

Hosta är en form av försvar för kroppen, som implementerar denna mekanism för att försöka utvisa främmande ämnen som gör att det blir svårt att andas - som virus, bakterier, ämnen som orsakar allergier eller brödsmulor. Till och med slemmet som ofta åtföljer hostan produceras av kroppen som ett försvar, eftersom det fångar främmande ämnen och hjälper kroppen att göra sig av med dem.

Honung och lök är två värdefulla livsmedel för människokroppen, de innehåller ingredienser som kan lösa många problem i kroppen, inklusive hosta.

Honung har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper, det kan minska irritationen i luftvägarna som uppstår vid hosta och är slemlösande.

Lök har antiinflammatoriska och antivirala egenskaper. Sedan forntiden har den använts för att behandla de besvär som är förknippade med luftvägarna, tack vare dess innehåll av svavelbaserade föreningar.
 

Med dessa två ingredienser kan du göra en utmärkt naturlig hostmedicin. Allt du behöver är en lök, 400 ml vatten, lite citronsaft och en sked honung.

  • Skala löken och hacka den i stora eller små bitar beroende på vad du föredrar.
  • Lägg löken i kokande vatten och låt den koka i 15 minuter.
  • Låt svalna i 5 minuter, tillsätt sedan citronen och honung.
  • Häll blandningen i en burk och ta den 2-3 gånger varje dag. Den är lämplig för att lindra hosta eller kan tas i förebyggande syfte.

Som alltid påminner vi dig om att informationen i den här artikeln under inga omständigheter kan ersätta en läkares utlåtande. Vid komplikationer, tvivel eller problem är det alltid lämpligt att konsultera en läkare.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack