Flickan föds med en ovanlig hudsjukdom och mamman bestämmer sig för att starta en kampanj för att sprida medvetenhet om hennes tillstånd - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Flickan föds med en ovanlig hudsjukdom…
Han hittar 2 övergivna hundar men får inte kliva på bussen så han bestämmer sig för att gå 1400 km till fots för att ta med dem dem Volontärerna hittar 4 hundar fast i tjära men inser att de fortfarande kan rädda dem

Flickan föds med en ovanlig hudsjukdom och mamman bestämmer sig för att starta en kampanj för att sprida medvetenhet om hennes tillstånd

Av sofia
8.333
Advertisement

Varje förälder vill helst se att deras barn kommer till världen utan smärta och vid perfekt hälsa. Tyvärr finns det många föräldrar som måste möta sina barns sjukdomar och börja kämpa tillsammans med en gång.

Carolina Fenner ville inget annat än att krama om sitt första barn efter förlossningen, säker på att hon skulle födas utan några komplikationer. Faktum är att barnet mådde bra, men hennes utseende var annorlunda än vad som visats på ultraljuden.

Luna, som den lilla flickan fick heta föddes med en ovanlig hudsjukdom

Det rörde sig om en melanocytisk nevus, eller snarare en onormal ackumulering av melanocyter. Ett nevus kan vara av olika storlek, från litet till stort. När det gäller Luna är det en nevus som tar upp det mesta av hennes ansikte.

När det bekräftas att barnet var vid gott tillstånd blev hennes mamma omedelbart förälskad i det speciella tecknet som gjorde hennes barn unikt. Det hade formen av en fjäril och på grund av sin placering i ansiktet såg det ut som en mask.

Advertisement

Emellertid började kvinnan snart oroa sig för sin dotters framtid och att människor skulle kunna titta på barnet med misstanke och tro att hon hade någon form av smittsam sjukdom. Av denna anledning bestämde sig Caroline för att starta en medvetenhetskampanj för melanocytisk nevu redan sedan dottern var ung.

Genom att tala om sjukdomen och publicera bilder av Luna uppskattade många människor kvinnans initiativ. Vissa personer visade stöd och förståelse genom att skicka bilder av alla anställda med en svart fläck i ansiktet, som liknade Lunas.

Som vuxen kommer Luna att kunna titta på bilderna på sin mammas Instagram-profil och inse att det finns många människor som känner till sjukdomen och som inte har ogrundade fördomar.

Luna har under tiden blivit en liten social media-stjärna. Hennes "mask" gör henne förtjusande och alla hoppas på att hon ska få det bästa i livet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack