Att inte sova tillräckligt gör att man blir tjock enligt en vetenskaplig studie - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att inte sova tillräckligt gör att…
Om en mamma inte längre behövs betyder det att hon gjort ett bra jobb Får du rysningar när du lyssnar på din favoritmusik? Därför har du enligt vetenskapen en speciell hjärna

Att inte sova tillräckligt gör att man blir tjock enligt en vetenskaplig studie

Av sofia
838
Advertisement

Vad händer om lösningen för att gå ner i vikt eller bli mindre tjock bara skulle vara sova mer? Det låter nästan som att säga att hemligheten till en perfekt kropp är choklad, men verkligheten är just denna, att vila för lite kan påverka din viktökning. Det är allmänt känt för alla hur sömn påverkar det allmänna välbefinnandet, men få är medvetna om att det också har en direkt koppling till att kunna upprätthålla den fysiska formen.

Obs! Det råd vi ger dig kan ALDRIG ersätta en läkares utlåtande eller de farmakologiska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik patologi.

Denna nära koppling framhävs av en studie utförd av forskare vid University of Chicago, samordnad av Dr Eva Van Cauter, chef för Sleep and Metabolism Center. Enligt den vetenskapliga undersökningen bidrar att sova mindre än 7 timmar per natt avsevärt till att höja siffrorna på vågen. Anledningen är att en mindre mängd vila motsvarar en större aptit under dagen eftersom kroppen automatiskt tenderar att inta mer mat för att hålla sig vaken längre. Sova är faktiskt ett viktigt villkor för att reglera många biologiska mekanismer, både mentalt och fysiskt.

När man sover saktar metabolismen ner, vilket gör att kroppen kan konsumera mindre och optimera sina energireserver. Att sova dåligt och lite ruckar på denna rytm så att ökningen i aptit är ett av de många sätten på vilka naturen försöker kompensera för vad den saknar. Det har uppskattats att även en timme mindre sömn än det rekommenderade genomsnittet innebär en konsumtion av cirka 300 extra kalorier per dag och 1 kilo mer kroppsvikt per vecka!

Alla på grund av att mättnadshormonet minskas, medan ghrelin,hungerns hormon ökar. Detta avslöjar att trots att man försöker eliminera fett med fysisk träning erhålls dåliga resultat. Självklart är inte mer sömn det enda man bör göra, men det är en hälsosam vana som bör ingå i en hälsosam livsstil, inklusive en rik och varierad kost.

För att komma tillbaka i form, förutom att gå till gymmet eller fråga en nutritionisten om råd, är det bättre att utveckla en strategi i samarbete med din läkare. Faktum är att nyckeln till allt kan helt enkelt vara att öka kvaliteten på din vila och därigenom återställa den rätta balansen i kroppen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack