Att förlora ett husdjur kan vara minst lika smärtsamt som att förlora en människa man håller av - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att förlora ett husdjur kan vara minst…
Hundägare tar fler selfies med sina husdjur än med sin partner enligt en ny undersökning Män som är otrogna är mindre intelligenta än de ssom är trogna enligt forskarna

Att förlora ett husdjur kan vara minst lika smärtsamt som att förlora en människa man håller av

Av sofia
1.375
Advertisement

Det är allmänt känt att bandet som skapas mellan människor och husdjur är speciellt. Den som har ett vet att det är svårt att känna sig älskad av någon annan på samma sätt. De välkomnar oss, firar vår hemkomst, kan inte vänta på att få tillbringa lite tid med oss och leka. Allt på ett praktiskt taget ovillkorligt sätt. Våra fyrbenta vänner behöver ofta vår närvaro för att vara lyckliga.

Allt detta kan ju inte annat än att göra oss glada, för vi vet att vi i ett ögonblick av förtvivlan eller ensamhet kan räkna med någon som finns där för att ge oss lite värme och kanske få oss att le igen.

image: Pixabay

Vad händer då när vi förlorar en? Smärtan man känner är inte försumbar. Många tycker att det är ett trauma som kan övervinnas utan särskilda problem, ingenting jämfört med förlusten av en älskad. Detta är emellertid inte alltid fallet.

En studie av psykologiska institutionen vid University of New Mexico granskade ett antal djurägare och grnomförde en undersökning på dem om deras känslor efter att ha förlorat sina fyrbenta vänner.

image: pxhere.com

Alla var överens om att ge djupt och intensivt värde till den upplevda smärtan. Många av dem berättade för forskarna att hundens eller kattens död inte kunde jämföras direkt med en släkting, men de pratade om någonting liknande, om inte mer smärtsamt.

Känslan av tomhet och sorg har i själva verket i många fall varit mycket mer varaktig. Att förlora ett husdjur är därför nästan som att förlora en själsfrände, en speciell vän, det är någon som alltid har varit närvarande utan att förvänta sig något, kritisera eller döma. En obehaglig upplevelse som inte bör underskattas.

Tags: DjurRörande
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack