9 naturliga lösningar för att sluta snarka

av sofia

30 April 2019

9 naturliga lösningar för att sluta snarka
Advertisement

Nästan alla snarkar åtminstone lite, vissa gånger på grund av kroppens position, andra på grund av extrem trötthet, andra eftersom luftvägarna är tillfälligt överbelastade. Men det finns människor som snarkar nästan alltid, på ett extremt bullrigt och irriterande sätt. Förutom obehag för dem som sover bredvid, kan detta fenomen dölja allvarliga störningar såsom sömnapné. Följande är 9 tips är 100% naturliga sätt för att lindra det.

OBS: det råd vi ger dig kan aldrig ersätta en läkares råd eller de medicinska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik sjukdom.

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Honung och hallon. Dessa två livsmedel tillsammans har utmärkta slemlösande förmågor. Man kan använda demför att göra ett avkok med vilket man sedan gurglar. Den här metoden är också en god lösning när du är förkyld.

Lök. Den kan få dig att gråta men också att sluta snarka, det räcker med att skära den på hälften, strö på lite salt och lägga den på nattuksbordet.

Mynta. Enkelt och effektivt, några droppar pepparmynta eterisk olja i ett glas vatten för att gurgla och snarkningarna kommer att minska.

Eucalyptus och mynta. Att andas in de balsamiska essenserna av dessa två örtkryddor innan man lägger sig hjälper till att slappna av i struphuvudet och att öppna luftvägarna. Som ett alternativ till att koka färska blad kan du också köpa dem som redan är torkade eller som eteriska oljor. Bara några droppar i en behållare med varmt vatten eller som spray direkt på kudden.

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Nässel te. Att dricka när du går och lägger dig, eller du kan även andas in i ångan och sedan dricka den.

Vinruta och olivolja. Blandningen framställs genom att blanda den viltväxande örten med oljan och låta den ligga och dra i minst 2 veckor. Produkten används sedan som en kräm för att smörja på näsan och nacken.

Vatten, salt och bikarbonat. Denna decongestantlösning är utmärkt för att rensa luftvägarna, med en nasalvätt kan man lindra snarkningarna.

Gurkmeja. En halv sked av denna extraordinära krydda är utmärkt mot snarkning tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper.

Oolong te. Doften av detta avkok hjälper till att rena lungorna. Eftersom det är en stimulerande dryck, är det bättre att dricka den minst en timme före sänggåendet.

9 naturliga lösningar för att sluta snarka - 4

Nu kan vi verkligen ta farväl av snarkningarna på natten och äntligen sova lugnt igen!

Advertisement