Skådespelerskan Olivia de Havilland från Borta med vinden har fyllt 102 år, här är hon i all sin skönhet

av sofia

23 April 2019

Skådespelerskan Olivia de Havilland från Borta med vinden har fyllt 102 år, här är hon i all sin skönhet
Advertisement

Konstveckan har i mer än 120 års historia gett oss mästerverk som har gått in i den kollektiva fantasin och lämnat oförglömliga spår, en av dessa är utan tvekan den mytiska "Borta med vinden". Bland de allra viktigaste huvudpersonerna som var med i filmen är år 2019 den enda som fortfarande lever, Olivia de Havilland, den oförglömliga "Melanie Hamilton". Vid den ärofulla åldern av 102 är den populära skådespelerskan fortfarande vacker.

Advertisement

"[Gone with the Wind] will go on forever, and how thrilling that is. It has this universal life, this continuing life....

Pubblicato da Olivia de Havilland su Lunedì 8 gennaio 2018

Under sin karriär vann Havilland två Academy Awards, en år 1947 för "To Each His Own" och en annan 1950 för "The Arritor". Hon är en av de få befintliga vittnena till Hollywoods guldålder, kolossaltiden, när skådespelare och skådespelerskor var mycket mer än kända personer, de var riktiga ikoner. Denna diva med exceptionell talang var med om mycket, bland annat den historiska rivaliteten med sin syster Joan Fontaine, som nådde sin topp när båda nominerades för en Oscar som bästa skådespelerska 1942. Just den upplagan vanns av Joan för hennes prestation i filmen "Suspicion".

Bland professionella och personliga prestationer, drama och glädje, har Olivia blivit över ett århundrade och firar 101 år med en speciell gåva, hon tilldelades Dame comander of the Order of the British Empire beviljat av drottningen själv. Hon drog sig tillbaka i Frankrike och trots sina ålder har hennes utseende inte förlorat varken i charm eller karisma. När man tittar på hennes bilder som ung kvinna och de som skildrar henne nu som gammal kan man inte låta bli att känna igen samma söta drag som alltid har skiljt henne från mängden och hennes blick är nästan identisk.

Advertisement

Just a quick reminder that this is an unofficial Facebook page and Dame Olivia de Havilland does not receive or read any messages that are sent privately to our inbox. Thanks! :)

Pubblicato da Olivia de Havilland su Sabato 6 gennaio 2018

Olivia de Havilland har bidragit till att skriva viktiga sidor i filmens historia, förkroppsligat karaktärer som kommer att förbli odödliga i den drömmlika och fantastiska verkligheten som den stora skärmen symboliserar. Den världen kanske inte längre existerar men det är fortfarande möjligt att återuppleva de känslorna genom att gå tillbaka för att se över de outplånliga bilderna på de många konstverken på celluloid.

Gone with the Wind - David O. Selznick

Gone with the Wind - David O. Selznick

Hennes stora arv är allas vårat arv, en skatt av förnimmelser och minnen som varje generation kan njuta av. Åskådare i alla åldrar kan sålunda ta till sig tidlösa minnen och dela det enda sanna sättet att "dagdrömma" på.

Advertisement