5000 människor står i kö i flera timmar under regnet för att försöka rädda en 5-årig pojke som behöver en transplantation

av sofia

18 April 2019

5000 människor står i kö i flera timmar under regnet för att försöka rädda en 5-årig pojke som behöver en transplantation
Advertisement

Ibland kan vanliga människors stora hjärta vara den bästa kuren för att rädda livet på dem som behöver det, speciellt om det är ett mycket gulligt 5-årigt barn som plötsligt har diagnostiserats med lymfoblastisk T-cells leukemi som behöver hjälp.

Ända sedan Oscars Saxelby-Lees föräldrar i december 2018 upptäckte den mycket sällsynta formen av barncancer, involverade de omedelbart så många som möjligt i den engelska staden Worchester för att de skulle kunna få hjälp av dem.

via NY Times

Advertisement
Facebook

Facebook

Den sällsynta form av leukemi som Oscar diagnostiserats med har orsakat en frisättning av omogna vita blodkroppar i hans immunförsvar och gett barnet och hans familj bara tre månader för att hitta en kompatibel givare som kunde ge Oscar en stamcellstransplantation. Men lyckligtvis deltog omedelbart den grundskola som barnet går i för att försöka lösa denna svåra situation och organiserade en kampanj för att hitta den perfekta donatorn för Oscar. Till välgörenhetsorganisatörernas stora förvåning stod nästan 5000 människor i kö ute i hällregnet för att ta reda på om deras stamceller var kompatibla!

Advertisement
Facebook

Facebook

Arrangörerna gjorde en offentligt kallelse till alla som var mellan 17 och 55 år gamla. Registreringsförfrågan av donatorer var en riktig framgång och tack vare det samlade familjen också in cirka 11 300 dollar för att täcka kostnaderna. Det tog cirka 200 volontärer för att göra jobbet och den första dagen registrerades 1800 donatorer. Nästa dag blev en riktig överraskning, då ytterligare 3 000 registrerade donatorer kom för att hjälpa barnet!

Även om leukemin ännu inte är helt besegrad, har en kompatibel givare nu hittats och Oscars familj kan nu försöka bekämpa denna sjukdom med mindre stress och veta att det finns möjliga matchande celler bland donatorerna. Oscar har nu blivit inskriven på Birmingham Children's Hospital och väntar på de första kompatibilitetstesterna på cellerna hos den mirakulösa donatorn. Den här gången, med ett leende och mer hopp!

Källa:

Advertisement