En äldre kvinna tvingas stå på tåget medan ungdomarna lyssnar på musik upptagna med sina mobiler

av sofia

11 April 2019

En äldre kvinna tvingas stå på tåget medan ungdomarna lyssnar på musik upptagna med sina mobiler
Advertisement

Det finns de som hävdar att barnuppfostran en gång i tiden var för strikt, då den i hög grad begränsade yttrandefriheten och den kreativiteten hos barnen och även om det i detta uttalande finns mycket sanning, är det lika sant att vi idag har gått över till en motsatt situation, nämligen den totala frånvaron av regler och sunt förnuft.

Modern teknik hjälper inte till, som vi förstår från den här historien som hände i Sydney, men som spridit sig över hela världen.

Advertisement
En äldre kvinna tvingas stå på tåget medan ungdomarna lyssnar på musik upptagna med sina mobiler - 1

Allt började med ett foto ombord på ett tåg i Sydney. På bilden ser du unga människor som är distraherade med sina ögon klistrade till sina telefoner och öronen med hörlurar. Vad som syns ännu mer tydligt är dock en äldre dam som står osäkert lutad mot en stång.

Alla förstår väl vad som är fel med det här fotot, hur är det möjligt att ingen ställde sig upp för att ge kvinnan en sittplats? Var tog de gamla reglerna som uppmandade en ung människa att alltid resa på sig när en funktionshindrad person, en gammal man eller en gravid kvinna kom ombord vägen?

Ursäkten är uppenbar, de unga människorna som antagligen har musik i öronen eller som fastnat i det de ser på sina mobiltelefoner har inte uppmärksammat damen. I värsta fall fortsatte de sin verksamhet trots kvinnans behov av att få sitta ner.

Bilden publicerades på Facebook, där den fick reaktioner av alla slag. Det fanns de som anklagade ungdomar i allmänhet idag för att vara utan uppfostran och att ha ersatt den med tekniska begrepp, de som betonade det faktum att ett foto gör det väldigt svårt att förstå dynamiken i händelsen och att det kanske var damen som gett upp sin plats för att hon snart skulle gå av.

Det är inte möjligt för oss att förstå exkat vad som hände på tåget, förutom det vi ser. Vi vet dock att sådana saker sker ofta över hela världen. Generaliseringen är fel, bland kommentarerna till fotot fanns även ungdomar som hävdade att de gett upp sina platser för de äldre, precis som det är fel att inte uppföra sig på ett bra sätt.

Låt oss hämta tillbaka de bra saker som det förflutna gett oss, för god uppfostran har inget utgångsdatum!

Advertisement