Skådespelaren Morgan Freeman förvandlar sin ranch på 50 hektar till ett skyddsområde för att rädda bin - TittaPaVideon.se
x
Skådespelaren Morgan Freeman förvandlar…
15 presentförslag som är lite ovanliga men absolut användbara för den nyblivna mamman Skorpionen är lojal och ärlig men bedra den inte, det är som att leka med eld

Skådespelaren Morgan Freeman förvandlar sin ranch på 50 hektar till ett skyddsområde för att rädda bin

07 April 2019 • Av sofia
1.678
Advertisement

Under de senaste årtiondena har bönder och forskare märkt en drastisk minskning av bin runt om i världen. Vi förlorar dem på grund av klimatförändringar, den alltmer invasiva användningen av bekämpningsmedel och på grund av den generella minskningen av deras naturliga livsmiljöer.

Men det finns vissa människor som helt enkelt inte kan hålla tyst och kämpar för att dessa oumbärliga insekter ska överleva. Bland dem, Morgan Freeman.

via: Forbes

Den Oscar-vinnande skådespelaren blev först intresserad av biodling 2014 som en hobby och sedan dess har Morgan importerat mer än 26 nötkreatur från Arkansas till sin 50 hektar stora ranch i Mississippi, som har blivit ett paradis för bin i kontakt med klöver, magnolia och lavendel i blom.

Sedan dess har skådespelaren gått med i den globala rörelsen till stöd för bibevarandet och fortsätter att öka medvetenheten bland befolkningen och berättar för folk hur viktigt det är att hålla bina vid liv. Tänk: en bikoloni kan pollinera omkring 300 miljoner blommor per dag!

Bin pollinerar de flesta frukter, nötter och grönsaker vi äter och utan dessa otroliga insekter kommer människor som en art att riskera utrotning. Den utbredda användningen av kemikalier, klimatförändringar och minskningen av binens naturliga livsmiljö orsakar minskningen av deras befolkning och enligt Morgan Freeman är det alltmer brådskande att agera på ett effektivt sätt!

Advertisement

Det finns så många saker som vi alla kan göra för att rädda bina från utrotning. Ett effektivt sätt att behålla lokalbefolkninen levande är att plantera blommor som bin särskilt uppskattar i våra bakgårdar och trädgårdar, som echinacea, krokus, hyacint, ringblomma och många andra!

Källa:

https://www.forbes.com/sites/trevornace/2019/03/20/morgan-freeman-converted-his-124-acre-ranch-into-a-giant-honeybee-sanctuary-to-save-the- bin
https://life.gomcgill.com/morgan-freeman-converted-giant-ranch-bee-sanctuary-protection
https://www.greenpeace.org/usa/sustainable-agriculture/save-the-bees/

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack