Skådespelaren Morgan Freeman förvandlar sin ranch på 50 hektar till ett skyddsområde för att rädda bin

av sofia

07 April 2019

Skådespelaren Morgan Freeman förvandlar sin ranch på 50 hektar till ett skyddsområde för att rädda bin
Advertisement

Under de senaste årtiondena har bönder och forskare märkt en drastisk minskning av bin runt om i världen. Vi förlorar dem på grund av klimatförändringar, den alltmer invasiva användningen av bekämpningsmedel och på grund av den generella minskningen av deras naturliga livsmiljöer.

Men det finns vissa människor som helt enkelt inte kan hålla tyst och kämpar för att dessa oumbärliga insekter ska överleva. Bland dem, Morgan Freeman.

via Forbes

Advertisement
Reamronaldreagan/Wikimedia

Reamronaldreagan/Wikimedia

Den Oscar-vinnande skådespelaren blev först intresserad av biodling 2014 som en hobby och sedan dess har Morgan importerat mer än 26 nötkreatur från Arkansas till sin 50 hektar stora ranch i Mississippi, som har blivit ett paradis för bin i kontakt med klöver, magnolia och lavendel i blom.

Sedan dess har skådespelaren gått med i den globala rörelsen till stöd för bibevarandet och fortsätter att öka medvetenheten bland befolkningen och berättar för folk hur viktigt det är att hålla bina vid liv. Tänk: en bikoloni kan pollinera omkring 300 miljoner blommor per dag!

Advertisement

Bin pollinerar de flesta frukter, nötter och grönsaker vi äter och utan dessa otroliga insekter kommer människor som en art att riskera utrotning. Den utbredda användningen av kemikalier, klimatförändringar och minskningen av binens naturliga livsmiljö orsakar minskningen av deras befolkning och enligt Morgan Freeman är det alltmer brådskande att agera på ett effektivt sätt!

Det finns så många saker som vi alla kan göra för att rädda bina från utrotning. Ett effektivt sätt att behålla lokalbefolkninen levande är att plantera blommor som bin särskilt uppskattar i våra bakgårdar och trädgårdar, som echinacea, krokus, hyacint, ringblomma och många andra!

Källa:

https://www.forbes.com/sites/trevornace/2019/03/20/morgan-freeman-converted-his-124-acre-ranch-into-a-giant-honeybee-sanctuary-to-save-the- bin
https://life.gomcgill.com/morgan-freeman-converted-giant-ranch-bee-sanctuary-protection
https://www.greenpeace.org/usa/sustainable-agriculture/save-the-bees/

Advertisement