Den första gratis ambulansen för gatuhundar och de som behöver vård

av sofia

13 April 2019

Den första gratis ambulansen för gatuhundar och de som behöver vård
Advertisement

Hur många gånger har ditt hjärta mjuknat vid synen på de otaliga, kanske för många, hemlösa och herrelösa hundar som tyvärr vandrar på våra gator, utan skydd och utan kärlek?

Nu har den första ambulanstjänsten blivit aktiv i Mexico som har som enda uppgift att skydda och ta hand om våra fyrbenta vänner som behöver vård och räddning de fall där ägaren saknas. De första resultaten i Sydamerika är uppmuntrande.

via Infobae

Advertisement
Facebook

Facebook

Storstadsområdet San Luis Potosí i Mexiko har blivit ett privilegierat utrymme för djurälskare eftersom det har platser som ger mat och vatten till hemlösa djur och bland de nya initiativen till de mest behövande pälsbeklädda vännerna föddes "Ambudog", den första ambulansen skapad speciellt som ett avancerat medicinskt alternativ för djur som övergivits på gatorna.

Ambudog är en offentlig service och dessutom helt gratis. Den hjälper inte bara hemlösa djur utan även människor med få resurser eller brist på tid för att ta hand om sina husdjur genom att erbjuda sterilisering och vaccination för hundar och katter.

Advertisement
Facebook

Facebook

Med denna tjänst ansluts Mexiko till andra länder såsom Colombia, Spanien och Tyskland, som sedan 2017 satt sina första ambulanser i omlopp för att hantera nödsituationer hos djur. Denna typ av förslag härrör från det faktum att Mexiko är landet med det största antalet hemlösa djur i Latinamerika, cirka 25 miljoner enligt den senaste beräkningen från 2018 av Boehringer Ingelheim Animal Health, ett företag som ägnar sig åt utredningen av djurhälsoproblem.

Facebook

Facebook

Även om den redan finns i Tyskland, Mexiko och i vissa sydamerikanska länder, är den fria ambulanstjänsten för djur i svårighet ännu inte aktiv i många delar av världen. Tror även du att det kan vara en bra lösning på det växande problemet med herrelösa djur?

Källa:

https://www.infobae.com/america/mexico/2019/01/24/ambudog-la-primera-ambulancia-publica-para-animales-que-viven-en-la-calle
https://www.boehringer-ingelheim.mx/veterinaria/salud-animal

Advertisement