Den här restaurangen började ställa ut gratis mat till människor och djur som behöver det

av sofia

10 April 2019

Den här restaurangen började ställa ut gratis mat till människor och djur som behöver det
Advertisement

Varje dag förbrukar det så kallade "civiliserade" samhället mer mat än nödvändigt, med resultatet att en stor del kastas bort. Det är nästan oundvikligt att en del av världen lider av hunger om den andra har så mycket av det så att den har råd att slösa bort maten. Även om problemet är lika stort som hela planeten själv, är förändring möjlig om alla väljer att inte ignorera det och bestämmer sig för att göra sin del.

Advertisement
Den här restaurangen började ställa ut gratis mat till människor och djur som behöver det - 1

Ett konkret exempel på denna filosofi är initiativet som tagits av restaurangen Almacén Real som ligger i den västra delen av staden Rio de Janeiro i Brasilien. De installerades en bankett för distribution av mat och kläder till personer i svårighet. Det finns också en dricksfontän och en matskål för djur som bor på gatan.

Advertisement

På korgen finns en skylt som säger "ta vad som behövs för att tillfredsställa din hunger, kom ihåg att det finns andra människor i nöd". En av förespråkarna och initiativtagarna är ägaren till  Alberio Rocha, som insåg mängden mat som slängdes bort i slutet av varje dag. I stället för att kasta god mat, blev tanken att dela ut den gratis utanför restaurangen och sätta den i behållare för att förvara den bättre.

Det samma gäller för gatuhundar och katter som rörde runt i soptunnorna på natten och försökte mata sig med rester. Initiativet hamnade snart på nyheterna också tack vare sociala medier genom videoklipp och foton som publicerades och sågs av många människor och delades miljontals gånger. Många utav restaurangens kunder anslöt sig till denna prisvärda gest, genom att ta dit mat och kläder dagligen.

O armazém real entrou em uma campanha para ajudar aos animais!!! Venha você também, participe conosco nessa ação social!! Av Santa Cruz 935 - Realengo

Pubblicato da Armazém Real su Sabato 17 marzo 2018

Detta är ett bevis på hur solidaritet kan bli smittsamt och stimulera andra att ge sitt eget bidrag. Detta är inte en reklam eller marknadsföringstrick, då restaurangen inte har för avsikt att tjäna någonting. Förhoppningen är dock att detta initiativ också kommer att fungera som ett exempel för andra restauranger, så att de i sin tur också kommer att agera för att hjälpa de mindre lyckligt lottade.

Advertisement