När du upptäcker Aloe verans superkrafter kommer du inte att kunna klara dig utan

av sofia

07 April 2019

När du upptäcker Aloe verans superkrafter kommer du inte att kunna klara dig utan
Advertisement

Bland de mest fördelaktiga växterna som finns i naturen är aloe vera en av de mest utnyttjade för att bekämpa brister i immunförsvaret, för att förbättra kvaliteten på vår hud, stärka tarmfloran och framförallt bidra till att minska blodsockernivån i kroppen.

En mängd superkrafter och fördelaktiga egenskaper gör aloe vera välförtjänt av sin berömmelse och användning. Här är sex naturliga lösningar på problem som gör att den är viktigt att ha hemma!

Advertisement

Förstärker immunförsvaret

Förstärker immunförsvaret

Pava/Wikimedia

För att få denna effekt, förbered en drink med dessa fyra ingredienser:

  • 1 blad aloe vera
  • 1 glas vatten
  • 1 matsked honung

Det första steget i förberedelsen är att tvätta aloe vera-bladet och ta bort taggarna. Vispa i en mixer eller med en gaffel. Häll upp i ett glas vatten och tillsätt honung. Det är inte svårare än så!

Advertisement

Ge näring åt håret

Ge näring åt håret

Maxpixel

Egenskaperna hos aloe veran hjälper till att återställa hårhälsan. Juicen av denna växt hjälper till att stärka stråna, stimulera tillväxt och ge glans, allt vi behöver.

För att göra detta, gör bara en mask med aloe vera genom att följa dessa steg och ingredienser:

  • 1 blad aloe vera
  • 1 matsked mandelolja

Öppna bladet vertikalt och skär det i tunna bitar, blanda gelén med mandelolja och applicera sedan på håret, vänta 20 minuter och skölj med varmt vatten.

Aloe vera är det bästa knepet för att stärka huden

Aloe vera är det bästa knepet för att stärka huden

difotolife/Pixabay

Aloe vera är en av de bästa naturliga produkterna som kan appliceras på huden.

Det är en växt som kan ge fukt, öka hudens elasticitet och bidra till att minska åldringsprocessen. Tack vare denna växt är det möjligt att reducera pigmentfläckar och allt detta på ett mycket enkelt sätt.

Dessa är ingredienserna för att göra en aloe vera mask:

  • 100 gram aloe vera juice
  • 3 matskedar vatten
  • 5 matskedar alkohol

För att vara effektiv måste lotionen appliceras på huden varje dag i ansiktet och nacken och låta den agera i 10 minuter. Skölj sedan och applicera en fuktkräm.

Skyddar mot solbränna

Förutom att vara fuktgivande, kan aloe vera också skydda mot solen. I det här fallet är aloe den perfekta växten om du vill läka din huds sår eller brännskador.

För att få denna effekt kan du köpa en färdig aloe vera gel eller förbereda den hemma genom att ta ett blad av växten, separera massan och applicera den på det drabbade området 2 - 3 gånger om dagen.

Bibehållar tarmflorans hälsa

Aloe Vera har inte bara externa fördelar, men hjälper också till att bevara tarmflorans hälsa. Aloe Vera juice hjälper till att lindra IBS, och lugnar mage och tarm.

Drick bara ca 30 ml aloe vera juice två gånger om dagen. På så sätt kan du minska symptomen på denna irriterande sjukdom.

Dessutom är aloe vera också kraftfigt antibakteriell och bidrar till att minska antalet Helicobacter pylori, en bakterie som orsakar allvarliga magsår.

Hjälper till att hålla blodsockernivån jämn

Detta är kanske en av de mest kraftfulla och okända egenskaperna hos aloe vera, den bidrar till att minska blodsockernivån vid diabetes.

Det är en typ av växt som hjälper till att kontrollera blodsockret. Detta är särskilt användbart för personer med typ 2-diabetes. Men var försiktig. Det bästa i dessa fall är att konsultera en specialistläkare, eftersom den kontinuerliga konsumtionen av aloe vera-tillskott kan orsaka leverproblem.

Har du redan använt aloe vera tidigare eller använder du dig för närvarande av de extraordinära fördelaktiga egenskaperna hos aloe vera? Med vilka resultat?

Advertisement