Efter att plötsligt ha förlorat sin mamma bestämmer sig dottern för att varna andra

av sofia

04 April 2019

Efter att plötsligt ha förlorat sin mamma bestämmer sig dottern för att varna andra
Advertisement

För varje barn är föräldrarna rötterna, familjens värme, grunden för deras hem. Dagen kommer när dessa unika människor lämnar oss och vi måste ta itu med en oöverstiglig frånvaro, med en smärta som kommer att blekna över åren men kommer aldrig att passera helt. Med minnena försöker vi få dem att leva igen, blanda lycka med nostalgi. Erica Allen Peden har bestämt sig för att dela sitt rörande minne om sin mamma, här är hennes historia.

Advertisement
Facebook/Erica Allen Peden

Facebook/Erica Allen Peden

Det var den 23:e april 2017, en söndag som alla andra, jag låg i sängen och pratade med min man. Jag gick upp för att jag ville gå och träffa min mamma som bodde i närheten, tillsammans med min pappa och min bror. Jag brukade gå ut med min mamma varje dag.

Det var det sista jag tänkte på innan jag mottog telefonsamtalet som krossade mitt hjärta. Det var min bror som berättade för mig i tårar att vår mamma var sjuk. Jag hade 7 års erfarenhet som livräddare så jag sa att han skulle lägga på och ringa 112 omedelbart. Jag kunde inte veta det, men min mamma var redan död, från lungemboli.

 

Advertisement
Facebook/Erica Allen Peden

Facebook/Erica Allen Peden

Den första som försökte rädda henne var min pappa som hade försökt att återuppliva henne. Bara en vecka tidigare hade vi gjort en snabbkurs hemma eftersom min mamma ville vara beredd om hon behövde det, när hon istället hade sett till att min pappa kunde hjälpa henne.

Jag tänker tillbaka på min mammas röst, på hennes varma hand, på hennes skratt, på när vi dansade medan vi lyssnade på Bee Gees eller tittade på en film tillsammans. Jag är den andra av 4 barn, jag var tvungen att se mina 3 bröder och min far i ögonen och hantera min egen smärta. Det var den svåraste tiden i mitt liv. När jag drömde om henne kramade jag henne och jag kände nästan hennes parfym och i den drömmen kunde jag äntligen säga "Jag älskade att gå ut med dig varje dag, jag älskar dig mamma".

Facebook/Erica Allen Peden

Facebook/Erica Allen Peden

Efter det som hände tog Erica över sitt liv, hjälpte och vägledde sin familj i små och stora stunder. Hon blev aktiv i kyrkan och i samhället, skapade nya vänner och skapade värdefulla band, praktiskt taget genom att använda den smärtan till att bli en bättre person.

Denna berättelse lär oss att ge värde åt varje ögonblick vi spenderar tillsammans med våra nära och kära, att leva helt för oss själva och för andra. Så när dagen kommer när vi måste skiljas från dem, kommer vi inte att ångra något och vi kommer att kunna komma ihåg deras röst, deras händer och deras värme.

Advertisement