Perlèche i mungiporna, varför du får det och det mest effektiva sättet för att bli av med det - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Perlèche i mungiporna, varför du får…
 9 livsmedel som får dig att må bättre eftersom de ökar serotonin- och dopaminhalten i kroppen Att ofta klä sig i svart kan vara kopplat till vissa aspekter av din personlighet

Perlèche i mungiporna, varför du får det och det mest effektiva sättet för att bli av med det

Av sofia
2.316
Advertisement

Perlèche, även känd som munvinkelragader, är en inflammatorisk skada i mungiporna. Inledningsvis rör det sig om en ömmande känsla i huden, tillsammans med rodnad och smärta, medan det längre fram kan orsaka svamp- och bakterieinfektioner och att man fjällar.

Det verkar harmlöst, men - även om det inte är allvarligt - kan det vara mycket irriterande och orsaka smärta, särskilt när man pratar, äter eller skrattar. Orsakerna kan vara många, såväl som botemedlen: låt oss ta en titt på dem tillsammans.

I allmänhet är perleche ett tecken på en dålig kosthållning, men orsakerna kan vara andra:

  • Bristen på vitamin A och B, folsyra och vissa mineraler som zink, järn och riboflavin
  • Vissa hudallergier
  • Vissa mediciner kan utlösa perlèche som en bieffekt
  • Sjukdomar som diabetes eller anemi.

En bra grundläggande försiktighetsåtgärd är att hålla området torrt och undvika att fukta läpparna, eftersom fuktighet främjar spridningen av svampar och bakterier, vilket hindrar läkning. För att lindra smärtan kan man använda en lokal antiseptisk kräm, bättre om det är en naturlig sådan: aloe vera, nyponrosolja och kalendula är bra exempel. För att utrota det är det dock nödvändigt att identifiera orsaken bakom perlèche genom att kontakta din läkare.

Det rör sig inte om något seriöst, men ändå en varningssignal som talar om för oss att vi måste ägna mer uppmärksamhet åt vår kost eller mer allmänt åt vår hälsa!

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack