Istället för dyra leksaker är en resa den bästa gåvan du kan ge ditt barn - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Istället för dyra leksaker är en…
Varför tittar barn på samma filmer hundratals gånger? 10 fraser som du kan tillägna alla de människor som gjort dig besviken för att de visat sig vara falska

Istället för dyra leksaker är en resa den bästa gåvan du kan ge ditt barn

Av sofia
678
Advertisement

Företagen överöser oss med presentartiklar som är avsedda för barnen och vi befinner oss snart i ett hem som svämmar över av leksaker- nästan lika snabbt - som barnet kommer att tröttna på dem och gå vidare till något annat.

I verkligheten är de flesta föremål som står till barnets förfogande, även om lek är väsentligt för barnets utveckling, överflödiga. Vad som verkligen är av betydelse för dess utveckling, både den kognitiva och den relationella, är möjligheten att uppleva direkta erfarenheter från omvärlden.

Det är därför det istället för att kasta en massa pengar på att köpa ett leksaker, skulle vara bättre att investera dem i en resa med familjen.

image: pixabay

Resan gör det möjligt för dig att lära känna nya platser och människor, så att du vidgar dina vyer och ändrar dina vanor. Du kommer inte ha samma tider, du kommer inte att göra samma saker, du kommer inte att sova i din egen säng och du kommer inte att möta samma människor förutom dina familjemedlemmar så klart. Allt detta är till stor fördel för barn som genom att lära sig att anpassa sig till förändring, utvecklar sin egen motståndskraft.

Dessutom, medan entusiasmen för en ny leksak håller i sig relativt lite, hålls intresset under en resa vid liv från början till slut, med upp och nedgångar, men med oväntade nyheter runt hörnet - det vill säga en annan plats att besöka eller en ny maträtt att prova.

Det är nya erfarenheter som formar och särskiljer en person, eftersom de blir en del av vårt kulturarv för alltid - till skillnad från föremål som inte bidrar till vår identitet.

Det bör också betonas att en gemensam erfarenhet som familjeresor bidrar till att stärka familjebanden, utvidgar gemensamma minnen och livshistorier.

Sammanfattningsvis gör resan alla lyckligare - unga som gamla - så det är verkligen ett bra tips för ditt barns nästa födelsedagspresent ;)

Tags: ResorMärkligtFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack