Varför kommer vissa väskor ut före andra? Låt oss ta reda på det tillsammans med en anställd på en flygplats

av sofia

02 Augusti 2023

Varför kommer vissa väskor ut före andra? Låt oss ta reda på det tillsammans med en anställd på en flygplats
Advertisement

Att resa med flyg har blivit en vana som delas av många. Att flyga är ett mycket bekvämt sätt, för den som inte är rädd för den här typen av färdmedel, att nå även avlägsna platser på kort tid. Att upptäcka världens skönheter, att lätt kunna nå dem och njuta av dem på nära håll är en av de bästa sakerna i livet, om du gillar att resa. När man tar ett flyg vet man dock även att det finns regler, tider och rutiner som bör respekteras. Vi försöker alla följa dem, men hur många gånger har vi haft funderingar kring en del av de saker som sker på flygplatsen?

Låt oss ta bagage till exempel. Har man bara handbagage är det inga problem. Man tar med sig det på planet och så är det klart. Väger det 15 kilo eller mer måste de dock checkas in. Har du någonsin undrat, vid ankomsten, varför vissa resväskor kommer ut mycket tidigare än andra, före dina?

via euro.eseuro

Advertisement
Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

En intressant fråga som vi måste erkänna att många av oss har ställt oss, och som någon äntligen har tagit sig tid att försöka svara på. En anställd på en flygplats, användaren @djsugue har lagt upp några klipp på webben där han förklarar anledningarna till varför det finns väskor som alltid kommer ut först på löpbandet och andra som istället kommer sist, vilket gör att vi slösar bort värdefulla minuter på flygplatsen.

Det är inte en helt slumpmässig händelse, utan denna praxis på flygplatsen har också sina skäl. Den anställde som sköter sorteringen av ankommande eller avgående bagage uppgav att det finns vissa regler och att det är olika faktorer som påverkar i vilken ordning något kommer ut på bagagebandet.

Advertisement
Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

Om tanken är "ju tidigare jag kliver på desto tidigare kan jag hämta upp mitt bagage" är du fel ute. Naturligtvis är det inte uteslutet att detta också är ett bra sätt att återfå sina grejer först när man väl har landat, men det är inte det enda och framför allt inte den huvudsakliga tanken bakom.

Faktum är att den som får det här nöjet får det på grund av att den har spenderat lite mer när den bokade biljetten. Passagerare som köper prioriterad plats har rätt att inte bara gå ombord på flygplanet tidigare, att resa i bekvämare säten för de företag som erbjuder detta, utan också att hämta sitt bagage före de andra.

Därefter, som @djsugue förklarade, går vi vidare till de mer känsliga resväskorna, till de mindre och sedan till de klassiska och stora väskorna.

Dj Sugue/Youtube screenshot

Dj Sugue/Youtube screenshot

Här förklaras alltså detta mysterium som, vi är säkra på, kommer att ha fått oss alla att fundera minst en gång i livet. Det är därför du, nästa gång du reser, inte behöver oroa dig om du inte ser ditt bagage direkt. Det betyder inte att det har försvunnit, tänk istället på vad du valde för din biljett och i vilken ordning du klev ombord.

Visste du redan att det finns en specifik procedur vid landning och bagageutlämning? Och är din alltid den sista som kommer ut?

Advertisement