Att publicera bilder på ditt barn på nätet döljer faror som du inte ens känner till - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att publicera bilder på ditt barn på…
Det här är anledningen till att vi genast mår bättre genom att bara titta på havet När man är trygg i sig själv har man inget behov av att tala illa om andra

Att publicera bilder på ditt barn på nätet döljer faror som du inte ens känner till

969
Advertisement

Frestelsen att dela saker på sociala medier är väldigt stor idag och vi tenderar ofta att publicera saker som vi inte borde, såsom vår hemadress till exempel eller bilder av våra småbarn. Det verkar ha blivit en vana, som vi alla gör med lätthet, enbart fokuserade på det positiva som kan komma från att man delar en bild. Men att lägga ut bilder av minderåriga på nätet döljer många fallgropar och faror som man ofta inte ens tänker på. Här kommer en lista över dem.

  • 1. Om lösenordet för ditt bankkonto är ditt barns födelsedatum

När det gäller datasäkerhet såsom stöld eller cyberbedrägerier, kommer foton, filmer och annat på ens barn mycket sannolikt att bli en allvarlig fara. Det krävs väldigt lite för att inspirera en hacker att söka efter rätt lösenord för ett bankkonto. Säg sanningen, även du har ett lösenord som har med ditt barn att göra eller hur?

  • 2. Från nätmobbning till "gammaldags" mobbning

En till synes oskyldig post på sociala medier kan locka till sig uppmärksamheten från någon mobbande skolkamrat, som riskerar att gå från näthot till fysiskt våld.

  • 3. Identitetsstöld och digital kidnappning

På grund av okontrollerade mängder data och information som cirkulerar på nätet, har angripare ofta allt de behöver för att stjäla någons identitet och använda den till många olika ändamål. Bland de senaste fenomenen finner vi digital kidnappning av yngre människor som ofta får ett mörkt och dramatiska slut.

image: pexels
  • 4. Om det finns på internet kommer det att vara där för alltid

Publicering av bilder, videoklipp eller onlinemeddelanden innebär att man lämnar ett praktiskt taget outplånligt digitalt spår. Även när du tror att du har raderat allt kan du fortfarande återställa data flera år senare. Innehållet kan eventuellt orsaka skada i framtiden för dina barns rykte, karriär eller sociala liv.

  • 5. En fråga om integritet

Bara för att det handlar om barn betyder det inte att de inte har någon rätt till sin egen integritet eller hur deras bilder hanteras. Att dela innehåll som dina barn kan finna pinsamt och personligt kan uppfattas som en invasion av deras privatliv och få dem att känna sig obekväma.

  • 6. När rätt information faller i fel händer

Vi måste vara mycket försiktiga med att inte lägga ut saker på nätet som kan avslöja data och ledtrådar som kan återskapa våra barns identitet, vanor och preferenser. Denna information i en brottslings händer kan användas för att hitta och locka till sig oskyldiga i sin fälla. Så det är bättre att inte inkludera innehåll som kan avslöja adressen till hemmet eller skolan, dagliga rutiner och personlig smak (vilket lag de hejar på o.s.v).

 

Poängen är att precis som med alla saker krävs en viss begränsning. Vi måste tänka att våra barn är människor, inte något att visa upp. Vissa saker, även om de är så vackra att vi vill visa upp dem för hela världen, har ett störrr värde om vi håller dem för oss själva.

Tags: BarnPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack