Det är stor skillnad mellan att bli kär i någon och att älska den på riktigt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det är stor skillnad mellan att bli…
5 tips för att undvika att suga åt sig andra människors negativa energi Dessa kvinnor har bestämt sig för att inte längre färga sitt hår och deras underbara bilder skulle kunna övertyga dig om att göra detsamma

Det är stor skillnad mellan att bli kär i någon och att älska den på riktigt

3.144
Advertisement

Det är inget att göra åt, när det gäller känslor är människan en riktig rebus. Vad innebär det att bli kär och att istället verkligen älska någon? Finns det någon skillnad? Tydligen ja. För att kunna säga att man verkligen älskar någon behöver man tid, det rör sig om en process av gemensam tillväxt där vi tillsammans går igenom bra och dåliga faser och övervinner dem tillsammans.

Det finns flera tecken som kan hjälpa oss att förstå om det vi upplever är kärlek med stort "K" eller om vi bara är förälskade. Här är en slags "checklista" för sann kärlek.

image: pexels

Du kan lätt förväxla kärleken med förälskelse. För att bli kär kan fysisk attraktion vara tillräckligt, för att älska måste man kunna stötta varandra, uppmuntra och inspirera varandra genom att i den andras brister se möjligheten att förbättra sig. Sedan finns det andra tecken som hjälper oss att klargöra de känslor vi har för en person, om vi är kära eller om vi verkligen älskar henne eller honom.

  • Den andra personen kommer före dig. När du verkligen älskar någon kommer den personen först, även före dig själv. Att älska betyder att sätta den andras lycka framför sin egen, att man gör allt för att göra den personens liv bättre.
  • Om du älskar någon kan du även släppa den fri. Det är normalt att du vill spendera hela ditt liv med den personen du älskar, men det är något helt annat att försöka fängsla henne eller honom mot hennes eller hans vilja. Att älska någon betyder också att ha styrkan och modet att låta den gå om det är det den andra personen vill. Lyckan hos den personen du älskar kommer att vara så viktig att du kommer att uppoffra din, bara för henne eller honom.
image: pexels
  • Att älska är ett "oändligt verb". I livet kan många relationer sammanvävas, några viktiga, andra mindre. När det finns sann kärlek mellan två personer, lyckas deras förhållande utmana tid och rum, övervinna alla prövningar och hinder längs vägen. Den som älskar oss och den vi älskar är en del av oss, för alltid.
  • Att älska är ett val. När du blir kär, kan det vara ofrivilligt, kärlek innebär att du är medveten om de ansträngningar och uppoffringar som ska göras, men ändå beslutar att slåss för det förhållandet.
  • Det finns inte längre "min" och "din". Att bli ett med någon betyder att bli rikare, starkare, sammanfattningsvis "bättre". Att älska innebär att dela, inte bara saker, men även känslor, drömmar, tankar, glädje och sorg, sluta att vara  halv och äntligen bli komplett.

Kärlek är en kontinuerlig utveckling där det är normalt att göra misstag, men de hjälper oss också att förstå och lära känna varandra bättre. När kärlek är uppriktig och djup finns det ingen risk att man missar målet, för det kommer alltid att vara hjärtat som styr oss dit.

Tags: RörandeKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack