Att lyssna på människor som alltid klagar stjäl väldigt mycket energi från dig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att lyssna på människor som alltid…
Det kommer att komma en dag när du blir förälder åt dina föräldrar 7 saker som ett barn aldrig kommer att veta om sin mamma

Att lyssna på människor som alltid klagar stjäl väldigt mycket energi från dig

21.993
Advertisement

Vi känner alla någon som tillbringar större delen av sin tid och vår tid också när vi är tillsammans för den delen - med att klaga. Det kan vara ett jobb, det sista köpet eller en granne, det spelar det ingen roll, ledmotivet i denna persons diskussioner är alltid negativitet.

Hur goda dina avsikter än kan vara, kommer du knappast att hjälpa denna person att ta lättare på saker och med ett leende om du lyssnar på den, medan det istället är mycket sannolikt att denna person kommer att smitta dig. Du bör veta att när man varit i kontakt med en pessimistisk person i mer än 30 minuter, stänger de hippocampala nervcellererna som är den del av hjärnan som behövs för att lösa problem, av sig. 

Så om det finns en negativ person i din närhet, rekommenderar vi starkt att du följer dessa råd.

  • 1. Ta avstånd. Det mest effektiva tipset för att undvika att bli smittade av någons pessimism är att ta avstånd från den negativa personen. Detta kommer inte bara att undvika att du blir på dåligt humör, men gör även att du undviker att slösa bort din tid, som du kan använda på trevligare och mer avkopplande aktiviteter.
  • 2. Sätt gränser. Om du verkligen inte kan låta bli att lyssna på den negativa personen, sätt i så fall gränser för konversationen och undvik ämnen eller uttalanden som stimulerar denne att uttrycka sin negativitet.
  • 3. Fråga personen om en lösning. De som klagar gör det inte för att vara konstruktiva, deras mål är bara att uttrycka negativitet och visa hela världen hur ruttet och dåligt allt är omkring henne eller honom. Stoppa klagomålen och uppmana istället personen att hitta en lösning på problemet så att hon eller han istället kan utnyttja sin tid på ett bättre sätt.
  • 4. Andas. För att den negativa energin inte ska bryta ner dig, kontrasterar den med en enkel avslappningsteknik: andning. Genom att andas in och ut djupt får kroppen mer syre och det stimulerar även produktionen av endorfiner, neurotransmittorn för välbefinnande.
  • 5. Använd mentala tekniker. Byt samtalsämne eller använd alla dina tricks för att förhindra att den negativa personen sätter igång sin pessimistiska rant.
  • 6. Förtydliga att det är hans problem. Ofta räcker det med ett enkelt uttryck för att tysta ner en klagande person som exempelvis: "Bara positiva människor uppnår sina mål och uppskattar livet på riktigt".
  • 7. Var optimistisk. Tänk och agera optimistiskt: även positiviteten kan vara smittsam.

Beväpna dig med tålamod, list och livsglädje. På det sättet lämnar du inget utrymme till någon som vill tvinga på dig sina negativa tankar om världen. Kom ihåg att allt beror på den synvinkel du bestämmer dig för att anta, så välj helt enkelt att vara positiv :)

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack