Om ditt barn gillar dinosaurier har det en intelligens över medel - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Om ditt barn gillar dinosaurier har…
Därför bör du inte förälska dig i en kvinna som älskar hundar Är du tvungen att umgås med en person du tycker illa om? Här är 5 smarta sätt för att hantera situationen

Om ditt barn gillar dinosaurier har det en intelligens över medel

1.571
Advertisement

Alla barn älskar djur. Det finns de som föredrar hundar, de som aldrig skulle skilja sig från sin katt och så finns det de som är förtjusta i dinosaurier. Naturligtvis har dessa förhistoriska ödlor alltid fascinerat barn, men det finns några som fixerar sig så pass mycket vid dinosaurerna att de memorerar namn, mat, livsmiljö och vanor av dussintals och dussintals olika sorter.

Om ditt barn är en av dessa, bör du vara stolt över det. Det är ett ofelbart tecken på intelligens, enligt vetenskapen.

image: pixabay

Som bekräftelse för denna teori ligger en studie från 2008 angående barnens intressen, som lyfte fram hur passionen för dinosaurier kan hjälpa barn att utveckla större kunskap, vara mer uppmärksamma och öka deras förmåga att samla och bearbeta information. Sammanfattningsvis tillåter det barn att lära sig bättre. Inte bara det, andra studier har även bekräftat att barn vars passion är dinosaurier har en intelligens som ligger över genomsnittet.

Vanligtvis rör det sig om barn mellan 2 och 6 år, det vill säga den ålder där barn leker med mer fantasi vare sig det rör sig om flickor eller pojkar. Detta intresse minskar sedan när grundskolan börjar, när de måste koncentrera sig på många andra ämnen och bredda sina intresseområden även till sport, musik och konst.

Föräldrarna bör alltså därför enbart glädja sig åt barnets val och hjälpa henne eller honom genom att stimulera nyfikenheten och ge utrymme åt barnets fantasi, samt driva det till att fördjupa sina kunskaper.

Tags: VetenskapBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack