Under ett barns första levnadsår förlorar föräldrarna mer än 700 timmars sömn - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Under ett barns första levnadsår förlorar…
Att skina i sin egen glans lockar till sig avund från de som lever i mörkret Såren i hjärtat på barn som orsakats av en frånvarande mamma

Under ett barns första levnadsår förlorar föräldrarna mer än 700 timmars sömn

587
Advertisement

De som har barn vet detta mycket väl då de garanterat upplevt denna situation: Små barn har en trevlig liten vana att vakna upprepade gånger under natten.

Även om alla barn är unika, även i sömnrytmen, har denna erfarenhet alltid delats av nästan alla nyblivna föräldrar, som från en dag till en annan plötsligt tvingas sitta uppe på nätterna och bli som zombies på dagarna.

Om det är sant att barnen suger upp sina föräldrars energi börjar de utan tvekan med sömntimmarna: 700, för att vara exakt, enligt en studie.

image: maxpixel

Studien genomfördes av ESCI - Instituto Europeo de Calidad del Sueño - och fann att föräldrarna under barnets första år förlorar mer än 700 timmars sömn, vilket motsvarar i genomsnitt två timmars sömn mindre per natt under de första 12 månaderna.

Det kan tyckas konstigt om man tänker sig att en bebis sover 18-20 timmar om dagen, men inte för föräldrarna... I själva verket skiljer nyfödda inte mellan dag och natt. Dessutom ökar de vakna timmarna med tiden, men upp till minst 12 månaders ålder tenderar barn att vakna ofta under natten. Ett faktum som inte riktigt lugnar de som planerar att skaffa barn. Studien visade att mer än hälften av barnen vaknar en eller två gånger per natt, 20% tre gånger och 13% fyra eller fler gånger. Sedan finns det 15% som är "små änglar" som sover hela natten lång till mammas och pappas stora glädje.

image: maxpixel

Barnens nattliga uppvaknande är helt normalt. Faktum är att deras sömnmönster endast består av två faser (REM och djup), till skillnad från vuxna som har fem. När de växer upp utvecklar barn flera faser, men de måste lära sig att använda dem, av den anledningen kan deras sömn verka instabil. Detta betyder inte bara att de kan vakna mer än tidigare, men också att dessa nattliga uppvaknanden åtföljer dem upp till 3 års ålder och med dem även deras föräldrar.

Lösningen? Mycket tålamod och några tips som ibland kan vara användbara, såsom bad och massage innan du lägger barnet, sova tillsammans, amma eller vilken annan metod som helst som fungerar för er, även om du så bara tjänar in ett par timmars extra sömn.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack