En mammas pussar lindrar smärta och läker sår enligt vetenskapen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En mammas pussar lindrar smärta och…
Om du inte är nöjd med ditt liv är det ditt ansvar att förändra det Efter att ha blivit påkörd kramar den här gulliga lilla ugglan om mannen som räddat livet på den

En mammas pussar lindrar smärta och läker sår enligt vetenskapen

27 November 2019 • Av sofia
701
Advertisement

Hur många gånger har vi sett mammor trösta sina barn med en puss efter att ha ramlat? Den gesten som kvinnor gör nästan instinktivt har en mycket enkel vetenskaplig förklaring, nämligen att pussar har en helande kraft på verkliga eller psykologiska sår. Att ta emot en kram av sin mamma i ett ögonblick av smärta eller förtvivlan är det mest naturliga och effektiva sättet att övervinna något svårt, även vetenskapen bekräftar detta.
 

University of Pittsburgh genomförde en studie som kom fram till att en mammas pussar har en läkande kraft jämförbar med homeopati vid behandling av smärta. Det är ingen slump att ett av de mest återkommande scenariorna när ett barn faller eller blir oroligt är att mamman närmar sig för att trösta barnet genom att pussa på det, kanske till och med på den punkt där barnet är skadat.

Studien genomfördes på 250 barn som råkade ut för banala olyckor i hemmet och man konstaterade att barn som ofta fick pussar från sina mammor läkte snabbare än de andra.

image: peakpx

Det finns även en annan studie som bekräftar magin med en mammas puss på sina barn. Professor Vicente Torres har upptäckt att i människans saliv finns en molekyl som heter histatin, som spelar en mycket viktig roll i bildandet av nytt blod eller sårläkning.

Sammanfattningsvis bidrar en mammas omtanke på lång sikt till att uppfostra barn med god självkänsla och på kort sikt till att lindra fysisk smärta.

Mammor, pussa på era barn!
 

Tags: VetenskapBarnKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack