Att vara tillsammans med barnbarnen förbättrar tydligen även hälsan för mor- och farföräldrar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att vara tillsammans med barnbarnen…
En turist har sönder ett armband i en butik och svimmar efter det att hon fått veta att det kostade 44.000 dollar 20 sällskapsdjur som är så gulliga att det var omöjligt för deras ägare att inte fota dem

Att vara tillsammans med barnbarnen förbättrar tydligen även hälsan för mor- och farföräldrar

Av sofia
472
Advertisement

För att uppfostra ett barn krävs det en hel by - säger ett gammalt ordspråk. Inget kan vara mer sant när det rör sig om ett barns uppväxt. Inte bara mamma och pappa måste vara redo att välkomna den nyfödda bebisen, utan även människorna runt omkring den, från de som står familjen närmast till hela samhället i allmänhet. För att bli friska behöver barn ett skyddande nätverk som stöttar dem i deras utveckling, vilket gör att de känner sig säkra och skyddade. Det är därför mor- och faräldrar är grundläggande element, eftersom de är den första länken i detta skyddsnät som varje barn har rätt att ha.

Att vara nära sina barnbarn gynnar dessutom mor- och farföräldrarna!

  • 1. När mor- och farföräldrar och barn är i nära kontakt, är det mindre troligt att de båda drabbas av av depression. En studie har visat att båda har en skyddande effekt på varandra.
  • 2. Mor- och farföräldrarna håller hjärnan aktiv, vilket förbättrar de kognitiva funktioner som hotas av åldrande. Att sköta om ett barn verkar förbättra både de verbala färdigheterna samt kort- och långsiktigt minne.
  • 3. Att aktivt delta i barnbarnens uppväxt verkar resultera i ett längre liv enligt en studie publicerad i Journal of Evolution and Human Behaviour. Vuxna som inte brydde sig om sina barnbarn var mindre benägna att fortfarande leva 5 år efter det att studien påbörjades.
  • 4. Att delta i barnbarnens uppväxt kan även stärka immunförsvaret enligt läkaren Kristine Arthur.
  • 5. En dialog med yngre generationer bidrar med idéer och synpunkter som gör att mor- och farföräldrarna känner sig mer aktiva och uppdaterade.
  • 6. Med sina barnbarn vid sin sida upptäcker mor- och farföräldrarna att de har ett syfte i livet och detta ökar deras självkänsla.
  • 7. Enligt en australisk studie räcker det även med en dags barnpassning av sina barnbarn för att förbättra en äldre människas kognitiva färdigheter.
  • 8. Att ta hand om barnbarnen ökar medvetenheten om familjen som ger en känsla av trygghet och att vara enade som alla medlemmar drar nytta av.
  • 9. Enligt forskning skulle mor- och farmödrar i synnerhet dra nytta av nära kontakt med sina barnbarn.
  • 10. Att ha barnbarn som gör dagarna lite mer livliga hjälper äldre människor att känna sig mindre ensamma. Barnen stärker de sociala banden och interaktionerna vilket minskar risken för att känna sig ensam.

Att ha turen att få se dina barnbarn växa upp får dig inte bara att le mer, men det är ett verkligt botemedel för fysisk och mental hälsa!

Tags: BarnFamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack