En mamma bär dig i sin mage i 9 månader, i famnen i 3 år och i hjärtat hela livet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En mamma bär dig i sin mage i 9 månader,…
Att tänka för mycket gör att vi blir mindre produktiva och skadar vår mentala hälsa Att förlora en förälder är som att förlora en del av sig själv, man blir aldrig vuxen nog att bemöta det utan att lida

En mamma bär dig i sin mage i 9 månader, i famnen i 3 år och i hjärtat hela livet

Av sofia
1.023
Advertisement

En mamma blir mamma långt innan barnet föds. Hon är mamma redan innan hon vet resultatet av graviditetstestet. Hon blir det när hon inser att hon kan göra utrymme inuti sig själv och i sitt liv och få ta emot den största gåva som en kvinna kan få.

Att bli mamma är en händelse som vetenskapen inte helt kan förklara. Det är nästan som en förtrollad stund som varje mamma går igenom utan att kunna sätta ord på det.

image: pixabay.com

När bebisen fortfarande är i magen överför mamman inte bara mat, näring och syre till barnet. Mellan de två finns ett utbyte av känslor och av meddelanden på ett okänt språk. Mamman känner till skillnad från pappan, sin lilla älskling långt innan hon ser honom på riktigt.

Vissa studier avslöjar att en kvinna i slutet av graviditeten redan vet hur hennes barn kommer att se ut och det som förutspåtts har gått i uppfyllelse i många fall, vilket återspeglar hur intensiv kommunikationen mellan de två kan vara.

image: pixabay.com

Förtrollningen försvinner inte med födseln. Med tanke på den nära förbindelsen med mamman inuti magen, inser barnet genast hennes betydelse och konsoliderar kärleken till henne. Mamma och barn fortsätter att vara ett, särskilt under de första månaderna av livet när en nyfödd är helt beroende av henne.

Advertisement
image: pixabay.com

Mammor får aldrig någon manual med instruktioner om hur man ska uppfostra sitt barn. Moderskapet är ett av de få fall där det är bra att förlita sig på sin instinkt. Det är inte ovanligt att se en förstföderska med ett barn som redan vet mycket mer än vad hon kunnat lära sig från böcker och kurser. Det är kvinnligheten som blir hennes lärare, modersinstinkten som finns i varje kvinna och som bara väntar bara på det rätta ögonblicket för att träda fram.

När barnet är litet, förstår en mamma kärlekens sanna kraft. Det är en period som inte är lätt alls, full av svårigheter, stressiga stunder och hårda utmaningar. Men det räcker med att titta på barnets ögon och rörelser för att genast återfå kraften för att fortsätta.

image: pixabay.com

Nej, bandet mellan mor och barn bryts inte ens när barnet, som nu är stort kommer att visa sig kunna klara sig självt vid många tillfällen.

Mamman kommer vid denna tidpunkt att känslomässigt minnas de ögonblick när barnet var inne i magen och de två var en, men kommer att på samma sätt se på barnet blir alltmer självständigt.

image: pixabay.com

Under åren kommer kärleken till barnet att genomgå otaliga förändringar. Mamman behöver inte längre erbjuda det näring för att kunna överleva, men hon blir aldrig överflödig i sitt barns liv.

Det är ett band som är för starkt för att kunna brytas på grund av avstånd, vana eller ålderdom. Ett barn kommer alltid att söka efter sin mamma i alla världens och himlens hörn, utan att någonsin kunna hitta en ersättare för hennes närvaro.

Tags: BarnFamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack