Den jätte enkla tekniken för att lära dina barn att inte avbryta dig medan du pratar med någon - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den jätte enkla tekniken för att lära…
Att sjunga högt i bilen får dig på bättre humör och gör dig mer produktiv enligt experterna! Kärlek vi är tvugna att tigga efter är inte äkta kärlek

Den jätte enkla tekniken för att lära dina barn att inte avbryta dig medan du pratar med någon

2.834
Advertisement

Alla föräldrar har varit i denna situation: mitt i en intressant diskussion - äntligen bland vuxna! - kommer ditt barn springande, med en brådskande fråga, som kräver att du ger det din totala uppmärksamhet och du reagerar förmodligen på något av dessa sätt.

Det första är att skicka iväg barnet och informera det om att han eller hon har avbrutit en konversation och kanske sedan be samtalspartnern om ursäkt. Den andra är att ge vika för barnets behov och därmed släppa diskussionen.

Det finns dock ett tredje, mer effektivt alternativ som inte skämmer ut någon och som gör alla glada och nöjda.

Detta förslag kommer från en mamma vars vänner använde sig av denna metod. Hon själv bestämde sig sedan för att dela den här dyrbara pärlan med andra föräldrar på nätet:

"Vi var hemma hos vänner till familjen, när den tre år gamla sonen till husägaren plötsligt kommer för att berätta något för sin mamma. I stället för att avbryta samtalet hon hade med mig, lägger hon handen på pojken och han väntar tålmodigt. Barnet väntade på att vi slutade prata och började sedan säga det han hade kommit för att berätta.

Jag var chockad över med vilken enkelhet hon hade löst en situation som istället för mig fortsatte att vara ett problem.

Jag bad kvinnan om en förklaring och frågade henne hur hon hade lärt barnet att inte avbryta i samtal. Hon berättade att hon sedan en tid tillbaka hade antagit denna teknik som hon just hade använt sig av. När barn rusar för att säga något till sina föräldrar vill de faktiskt tas i beaktande. Det är mycket viktigt för dem att bli hörda och det är därför viktigt att undvika att köra bort dem på ett dåligt sätt. I stället är det viktigt att försäkra dem om att vi kommer att lyssna på dem så fort vi kan - det vill säga så fort vi har slutat prata med den andra personen. Att lägga sin hand på barnet är ett sätt att visa att vi har accepterat deras begäran om att lyssna och att de nu inte bör göra annat än att vänta tills vi lyssnar på dem, något som kommer att ske strax därefter.

Jag blev verkligen förvånad över hur lätt det kunde vara. Ibland glömmer vi att man inte behöver använda hårda metoder för att överföra en princip i sin barnuppfostran. Det finns ingen anledning att skrika "Stör mig inte!" eller "Avbryt inte konversationen!". Fysisk kontakt är värt mer än tusen ord.

Sedan dess har jag fortsatt använda mig av denna teknik. Mina barn väntar nu på sin tur, medvetna om att jag kommer att respektera deras begäran att bli hörda. "

En metod som är lika enkel som den är giltig, säkerligen värd att testa! Håller du inte med?

Tags: BarnFamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack