Karma, tråden som binder samman våra handlingar från det förflutna med nuet och framtiden - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Karma, tråden som binder samman våra…
Vi bör lära våra döttrar att vara modiga, inte perfekta De par som publicerar färre selfies på sociala medier är lyckligare än de som publicerar fler.

Karma, tråden som binder samman våra handlingar från det förflutna med nuet och framtiden

466
Advertisement

En känsla som man förr eller senare upplever i sitt liv  är att man betalar för en tidigare erfarenhet. Som om den nuvarande situationen var svaret på en tidigare handling. Vi får känslan av att detta är oundvikligt och att vi inte kan fly från oss själva, våra misstag och att det inte finns någon belöning för våra goda gärningar.

Men detta är ett något förvrängt sätt att tolka verkligheten. I själva verket markerar de smärtsamma händelserna oss tyvärr mer än de där det är vi själva som sårar någon annan. Men den karma som åtföljer våra handlingar är inte bara negativ utan också positiv.

image: pixabay

Ordet "karma" betyder "att göra" och inkluderar alla fysiska handlingar, ord och till och med tankar. Karma består av en energi - positiv eller negativ - som åtföljer våra handlingar och deras konsekvenser som alltid återkommer till oss form av energi, som om det följde en viss typ av balans.

Trots karmans karaktär lär "orsakens och verkans lag" oss att det är lättare att anpassa sig till verkan än till orsaken. Det betyder att när vi skadar någon, är vi inte fullt medvetna om den smärta vi orsakar tills vi i våran tur blir lidande. Först då blir vi medvetna om våra handlingar och vårt ansvar och kan tala om karma.

Men samma lag gäller även positiva erfarenheter som återkommer som en belöning för våra goda gärningar, även om vi ofta inte inser det. Att ge, försöka göra dem omkring oss lyckligare och skapa en positiv aura runt oss, som kommer att komma tillbaka under andra former av glädje.

När vi blir medvetna om denna kosmiska energibalans bör vi dock inte bara ge efter för ett öde som strider mot oss. Apropå ödet, så är det faktiskt vi själva som styr det. Man bör snarare försöka leva proaktivt inför denna nya medvetenhet.

Konceptet karma kan hjälpa oss att bygga vår framtid och utvärdera våra handlingar noggrant. Det vi gör emot någon annan idag kommer att ingå i det vi får ta emot och möta i framtiden. Av detta skäl är det bra att ge mening åt allt som händer oss, då allt är sammankopplat av osynliga trådar som våra ögon inte kan se men som våra känslor kan uppleva.

Tags: MärkligtKarma
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack