Föräldrarna upptäcker att deras son har läppspalt. Vartefter åren går fortsätter den här lilla killens förvandling att beröra - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Föräldrarna upptäcker att deras son…
Att ta hand om barnbarnen 1 gång i veckan kan sakta ned det mentala åldrandet hos far- och mormödrar enligt denna studie 6 aspekter av livet som vi inte bör avslöja för någon, ett råd som hämtar sin inspiration i den orientaliska läran

Föräldrarna upptäcker att deras son har läppspalt. Vartefter åren går fortsätter den här lilla killens förvandling att beröra

Av sofia
1.735
Advertisement

I vissa länder är läppspalt en neonatal missbildning som man löser med abort. Många kvinnor bestämmer sig för att avbryta sin graviditet på grund av de problem som följer när gommen inte växer ihop ordentligt. Beroende på svårighetsgraden kan man lösa problemet med läppspalt med ett kirurgiskt ingrepp, även om det under de första åren i livet kan vara svårt att prata, äta och andas.

Sara Haller och hennes man Chris fick nyheten att deras son hade läppspalt några veckor innan hans födsel. De funderade inte ens på att avbryta graviditeten och det är det bästa valet de någonsin gjort. Detta är deras historia.

Ultraljudet visade att deras son hade läppspalt och läkarna varnade föräldrarna för de risker som de skulle kunna bli tvugna att möta, allt från talsvårigheter till andningssvårigheter.

Sara och Cris vägrade att avbryta graviditeten. De hade beslutat sig för att hålla fast vid hoppet och föda detta barn för att sedan låta honom opereras.

Advertisement

När de fått en klar bild av problematiken bestämde de sig för att publicera några bilder på sociala medier för att informera andra människor om denna missbildning som ofta målas upp som något större än vad den egentligen är.

När Brody, som barnet heter föddes, säger Sara och Chris att de upplevde något väldigt starkt på det känslomässiga planet.

"Det är otroligt att få känna sig stolt över ett barn, oavsett det fysiska utseendet".

Trots att det är vanligt så är läppspalt tyvärr fortfarande tabubelagt för många. Föräldrarna berättar att folk ofta frågade dem när de var ute på promenader vad som hänt med barnet, om han varit med om en olycka.

De har dock även haft många positiva erfarenheter. En gång på en restaurang gav en främling Chris och Sara ett kuvert med en check på tusen dollar för att finansiera Brodys operation.

De pengarna hjälpte verkligen till att förbättra Brodys tillstånd, då operationen var väldigt dyr. Idag är Brody ett vackert barn som aldrig slutar att skratta, precis som han alltid har gjort sedan födseln även när hans läppar hindrade honom från att dricka och äta. Han är ett lyckligt barn som är älskat av sina föräldrar som alltid har accepterat honom som han är.

Advertisement

Brody är ett modigt barn som bara några veckor efter sin födsel blev tvungen att genomgå ett kirurgiskt ingrepp, med alla dess följder såsom stygn och mediciner. Men han var alltid stark nog att le. Föräldrarna har vuxit tillsammans med honom under denna resa. Tillsammans förstod de vikten av att aldrig ge upp vid det första hindret, att lita på vården och att se bortom den estetiska aspekten.

Vi hoppas att många andra föräldrar som Chris och Sara har modet att finna lycka även när livet inte bara är en dans på rosor.

Vi önskar den här underbara familjen lycka till med allt!

Tags: DjurBarnRörande
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack