Att ta hål i öronen på små flickor är inte en bra idé, här är skälen till varför man bör vänta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att ta hål i öronen på små flickor…
Att vara deprimerad är inte att vara ledsen och ligga i sängen hela dagen, låt oss klargöra vad det verkligen rör sig om Om du får något av dessa tecken betyder det att du just fått besök av en ängel

Att ta hål i öronen på små flickor är inte en bra idé, här är skälen till varför man bör vänta

1.013
Advertisement

Att följa med sin dotter som ska ta hål i öronen för första gången är ett oförglömligt ögonblick. Flickan har väntat på det länge och även mamman är otålig inför stunden när hon blir en riktig "ung liten dam". I vissa fall agerar föräldrar lite för tidigt när de "piercar" öronsnibbarna av flickor som är för små. Men är det verkligen en bra idé att ta hål i öronen på barn som bara är några månader gamla? Så här bör man bete sig och orsakerna till att det kanske inte är det rätta valet.

image: Pxhere

Det är i princip aldrig en bra idé att applicera örhängen på riktigt små barns öron. Varje gång vi piercerar en del av vår kropp utsätter vi den för eventuella infektioner och samma sak gäller örat! Ett nyfött barn har ännu inte ett välutvecklat immunförsvar och barnläkare uppmanar därför föräldrar att vänta tills de är minst 6 månader gamla. Det är kanske sant att man aldrig kommer att minnas smärtan man upplevt men det är också en stor risk man tar med sitt barn, säger Dr. Wendy Sue Swanson, barnläkare vid Seattles Barnsjukhus.

Förmodligen är det bästa valet att vänta tills ens barn vill skaffa hål i öronen, en väg som  många föräldrar väljer och väntar tills barnet är cirka 10 år gammalt. På detta sätt är man "tillräckligt stor" för att fatta ett sådant beslut. Nackdelen med detta val skulle kunna vara den medvetenhet man har om smärta, det är trots allt aldrig trevligt att göra hål i sin kropp även om det bara är i huden! Tyvärr finns det inget sätt att lindra denna smärta, även om du kan kontakta din läkare eller barnläkare för att få råd om hur man kan bedöva eller göra huden mindre känslig kanske med hjälp av en salva eller kräm, eller helt enkelt trösta barnet så gott du kan.

image: Pexels

Efter att ha bestämt sig för huruvida man ska ta hål eller inte och framförallt när man ska göra det, måste man noggrant välja platsen. Det första du behöver göra är att kontakta din barnläkare eller hudläkare som säkert kommer att tillämpa alla hygien- och hälsoprotokoll på ett perfekt sätt. Alternativt finns det flera specialiserade salonger, bland vilka du kan göra ett noggrant urval. Välj endast de som mest rekommenderas av familj och bekanta, med flera års erfarenhet och med utmärkta recensioner. Se också till att de noggrant rengör örat med alkohol eller andra lösningar för att förhindra eventuella infektioner och att de använder nya och icke-återanvända nålar!

Ett roligare val är istället vilken typ av örhänge man vill bära. Undvik mycket allergiframkallande metaller som nickel eller kobolt och välj hellre material som 14 karat guld, titan eller platina som vanligtvis är säkrare material. Var försiktig och håll öronen under kontroll under de första två veckorna, medicinera örsnibbarna varje dag och följ instruktionerna från experten angående hur man ska sova på örat och tvätt. Kom alltid ihåg att läkare och barnläkare står till ditt förfogande för alla tvivel och oväntade händelser, tveka inte att kontakta dem vid behov!
 

Tags: BarnMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack