Att glömma bort saker kan vara ett tecken på att din hjärna fungerar bra enligt hjärnforskarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att glömma bort saker kan vara ett…
Det jätte enkla receptet för att göra hemmagjorda halstabletter mot hosta och förkylning, du kommer inte att kunna vara utan dem!

Att glömma bort saker kan vara ett tecken på att din hjärna fungerar bra enligt hjärnforskarna

Av sofia
6.330
Advertisement

Många människor skryter om sitt goda minne, som utan tvekan kan vara användbart i skolan, när man studerar eller i andra specifika situationer. I vardagslivet händer det dock att man glömmer något och varje gång vi gör det beskyller vi oss själva för att vi glömt både det ena och det andra.

Vetenskapen har dock en helt annan åsikt, nämligen att det inte alls är dåligt att glömma bort saker och att de som ofta glömmer saker snarare är mer intelligenta!

via: CNN
image: jdit/Flickr

Studien som genomfördes av Torontos universitet  tar kål på myten om att ett gott minne är lika med hög intelligensnivå, det är nämligen helt tvärtom! Enligt forskarna är de mest intelligenta de som minns lite av varje istället för minsta detalj av vartenda sak. Det är mycket mer användbart i det praktiska livet och tillåter oss att uttnyttja minnet på ett aktivt sätt.

Nästa gång någon beskriver exakt hur ni var klädda när ni sa exakt den saken så behöver ni inte bli imponerade, intelligens har ingenting med saken att göra.

Att glömma är en grundläggande process för att skapa nytt utrymme för att kunna ta in och spara ny användbar information. Att glömma bort detaljer hjälper till att memorera det som kommer att visa sig vara viktigt för att kunna fatta rätt beslut i verkliga livet och det är egentligen det som gör en person intelligent.

Ett sinne fullt av onödiga detaljer har mycket större risk att hamna i en svår situation när den ska fatta ett beslut. En hjärna med för många minnen skulle till exempel kunna få mycket svårt att bestämma sig då den väger in en överdriven mängd detaljer.

Självklart gäller inte resultaten som Torontos universitet fick längre om mängden av information som glöms bort är konstant och regelbunden. I det läget bör man försäkra sig om vad det rör sig om för att vara säker på att det inte är någon form av problem som ligger till grund för minnesförlusten.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack