3 sanningar om kejsarsnitt som bara de kvinnor som upplevt det kan känna till - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
3 sanningar om kejsarsnitt som bara…
Alla skrattar åt honom för att han gett sin exfru blommor, men hans svar tystar ner all kritik En undersökning bekräftar att ett av de första symptomen på Alzheimers sjukdom skulle kunna vara förlorad orienteringsförmåga

3 sanningar om kejsarsnitt som bara de kvinnor som upplevt det kan känna till

Av sofia
2.840
Advertisement

Även om kvinnan får en viss frihet i valet angående hur hon ska föda, på naturligt sätt eller genom kejsarsnitt, så är det i vilket fall läkaren som får sista ordet då hon/han värderar vilken lösning som är säkrast för mamman och för barnet.

Varje person har sina motiveringar till att föredra det ena eller det andra alternativet. Kvinnorna som genomgått kejsarsnitt har upplevt aspeketer av graviditeten som säkerligen inte en kvinna som fött på naturligt sätt har.

3 sanningar angående kejsarsnitt som endast mammor som genomgått det kan veta om.

image: maxpixel.net
  1. Kejsarsnitt är ett kirurgiskt ingrepp och som alla sådana medför det vissa följder: ofta säger man att kejsarsnitt är ett smärtfritt sätt att föda barn på. Vid själva födseln känner man mycket riktigt ingen smärta, men denna kommer dock tillbaka så fort bedövningen släpper. Snittet är på alla vis ett kirurgiskt ingrepp som för en kvinna som ska föda även kan vara väldigt farligt. Utöver det kan inte kvinnans familj vara nära henne när det är dags att föda. Kvinnor som föder med kejsarsnitt får uppleva stunder av lycka och av smärta ensamma långt ifrån sina nära och kära. Endast längtan efter att få hålla sin bebis i famnen lyckas få dem att övervinna rädslan över att något skulle kunna gå fel.
  2. Man kan inte med säkerhet säga att operationen gått bra direkt efter det att barnet fötts: Precis som med alla andra operationer kan man inte säga att allt är i sin ordning när den lilla bebisen kommer till världen. Till skillnad från naturlig födsel är stunderna efter att bebisen fötts svåra ögonblick. Operationen är officiellt över när bedövningen släpper. Det som många även glömmer är att mamman är vaken under operationen och även om hon inte direkt känner någon smärta så är hon medveten om allt som sker runt omkring henne utanför och inne i hennes mage och det är inte alls en trevlig känsla.
  3. Att hantera återhämtningen efter födseln är mycket smärtsamt, men mammorna gör det med stolthet: att få barn revolutionerar verkligen ens liv. Man omvärderar alla prioriteringar man hade bara några timmar tidigare då man plötsligt måste bemöta alla de behov som den där lilla skapelsen har och detta kräver att man är någorlunda förberedd både fysiskt och mentalt. Tänk er att behöva göra allt detta i kombination med en stark smärta och det obehag som stygnen på såret orsakar.
image: pexels.com

Det står tydligt att de kvinnor som genomgått kejsarsnitt upplevt förlossningen på ett helt annat sätt. Trots smärtan, beklagelsen över att inte ha kunnat "känna" förlossningen och att inte ha fått ha någon nära sig så ler dessa mammor i vilket fall för den otroliga känsla som de upplever när de äntligen får se sin bebis för första gången.

Detta är ett bevis på hur födseln är ett mirakel som kan sätta även smärta åt sidan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack