En häst närmar sig en kvinna i en rullstol: showen som följer fångar publiken

Linda Solari

11 Augusti 2018

En häst närmar sig en kvinna i en rullstol: showen som följer fångar publiken
Advertisement

Lauren Barwick är en kanadensisk kvinna med en svår historia bakom henne men också full av hopp och kärlek för livet. När hon bara var ett barn började hon visa en speciell förkärlek för hästar och drömde om att arbeta en dag med dessa vackra djur. I själva verket var det: Lauren blev en lovande tränare, och alla - hon förstod - var övertygad om att detta skulle vara hennes väg. Men ödet reserverade henne något annat.

I själva verket en dag när hon var lite mer än en flicka, en bal med hö 90 kg föll på henne, att bröt ryggen och lämnade henne förlamad direkt. Föreställ dig vad det kan betyda, för en tjej som brukade leva utomhus med djur, tanken att möta ett sådant öde. Men Lauren bestämde sig för att inte ge upp.

Advertisement

Efter en lång process av fysisk och mental rehabilitering och träning kunde Lauren fortsätta på sin väg, bli en professionell jockey och tränare. Han rör sig i rullstol, men det hindrar henne inte från att kommunicera med sin häst och utföra alla de nummer som hon vill utföra.

I den här videon ser du henne kommunicera med sitt vackra djur, som följer hennes anvisningar till brevet, staging alla typiska övningar i dressage. Strax efter slutligen Lauren klättra ombord och de två Ge galopp: kvinnan och hennes vackra häst rör sig unisont, och inom några sekunder är hennes funktionshinder ett minne blott.

Titta på den här vackra videon med egna ögon!

Advertisement