Brandkåren varnar om att aldrig lämna plastflaskor i bilen då de skulle kunna orsaka bränder - TittaPaVideon.se
x
Brandkåren varnar om att aldrig lämna…
En häst närmar sig en kvinna i en rullstol: showen som följer fångar publiken En man tar omedelbart sin mobiltelefon när han ser en

Brandkåren varnar om att aldrig lämna plastflaskor i bilen då de skulle kunna orsaka bränder

11 Augusti 2018 • Av Linda Solari
7.325
Advertisement

Att ta en flaska vatten med dig är en hälsosam vana, särskilt under årets heta månader. Men under denna period när kvicksilvret kan stiga dramatiskt, måste du vara särskilt noga med att inte göra ett misstag som många gånger hotade att förvandlas till en tragedi.

Att lämna en flaska vatten i bilen kan vara extremt farligt, till den punkt som brandmännen själva lanserar en överklagande.

via: today.com

Allt började när nyheten om en man som så många andra människor hade oskyldigt lämnat en flaska vatten i bilen och sedan gick till jobbet.

Under lunchpausen såg mannen att rök kom ut ur bilen och det var bara den slumpmässiga slumpen som gjorde det möjligt att undvika det värsta. Flaskan hade brutit solljuset och hade fokuserat det länge på en punkt i klädseln och utlöste en brandprincip.

Det som hände liknar mycket när du tänder en flamma med ett förstoringsglas, med fokus på solens strålar på en plats.

Nyheten om man studsade över hela världen: ingen hade tänkt på de risker som kan ligga bakom till synes oförargliga åtgärder. Under sommarmånaderna, och speciellt på heta dagar, är det helt säkert att lämna plastflaskor på platsen eller i bilen i allmänhet.

Advertisement

Men det finns också en annan anledning att undvika detta: när de utsätts för höga temperaturer - såsom de som utvecklas inuti en bil i solen - plast släpper giftiga kemikalier som förorenar vattnet innehöll. Av denna anledning bör du föredra glasflaskor eller högst bör du vara säker på att hålla dem ordentligt och alltid för en enda användning!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack