Dessa 9 fotografiska berättelser visar utan tvekan att kvinnor har supermakter

av Linda Solari

10 Augusti 2018

Dessa 9 fotografiska berättelser visar utan tvekan att kvinnor har supermakter
Advertisement

Historiskt avskedad till en sekundär roll i nästan alla världens kulturer, dold i sin virtuositet och gjutna i sina lustar, tar kvinnan tillbaka de utrymmen som hon förtjänar i samhället idag. Men många är fortfarande hinder och svårigheter att hävda sin jämlikhet med respekt för män - vilket borde vara ett uppenbart antagande. Därför verkar det vara rätt att bidra till denna kamp i vår väg, ihåg styrkan, envishet, multitasking och alla andra ändlösa kvaliteter som skiljer det rättvisa könet.

Advertisement

1. En ostoppbar Spider Woman

1. En ostoppbar Spider Woman

Tori Allen / facebook

Uppväxt i en liten by i Benin, Västafrika, upptäckte Tori Allen snart sin barndomsvänns kallelse: klättring. Men inte bara berg. Efter att ha etablerat sig som en professionell klättrare internationellt, i själva verket, examen, blev han en coach, författare, och i dag har samtal i skolan för att lära barn att livet kan idrotten vara spännande utan behov av droger och alkohol.

Advertisement

2. Mer försiktig på vägen

2. Mer försiktig på vägen

unknown / reddit

Om studien bekräftar den ökade sannolikheten för fel på kvinnor sin första tenta av körskola och hur de själva erkänner den bästa piloten kompetens deras partners, är det lika sant att de verkar vara en mer pålitlig garanti säkerhet på vägen, skingra de olika legenderna som vill ha en "walking danger".

3. En 4-stjärnig polärmästare

3. En 4-stjärnig polärmästare

Pigsonthewing / wikimedia commons

När hennes internationella uppstigning som polarforskare började var Ann Daniels  redan moder för 18 månader gamla triillingar. Idag är hon den första kvinnan i historien, tillsammans med sin lagkamrat Caroline Hamilton, att ha nått nord- och sydpolen som en del av alla kvinnornas lag och en fjärde bebis har lagts till i kullen

4. En symbol för att skydda miljön

4. En symbol för att skydda miljön

Team Trash Girl / facebook

Nadia Sparkes var offer för mobbning men är idag symbol för skydd av miljön: eftersom hon började samla skräp för att rensa gatorna, dfick hon smeknamnet Trash Girl; ett dåligt namn som har kunnat omvandla, vilket gör det till sitt särdrag och ger styrka och synlighet till striden.

5. Tjusig befälhavare

5. Tjusig befälhavare

Craigboy / wikimedia commons

För alla kvinnor, även för Eileen Collins var det inte lätt att kombinera familj och arbete. ändå gjorde han det och med stor framgång: hon var den första kvinnliga piloten i en rymdfärja, en rekord som senare blev den första kvinnliga befälhavaren i rymden. Och när hennes dröm blev sann, efter 16 års karriär i NASA lämnade hon sitt jobb att ägna sig åt sin man och sina barn.

Advertisement

6. Symboler för skönhet

6. Symboler för skönhet

Kiiwiiz / reddit

"Om du vill se vacker du måste lida": Kvinnor vet det här, som har genomgått olika skönhetsbehandlingar i tusentals år - utan att behöva ge upp mer roliga eller viktiga aktiviteter!

7. Extraordinärt i alla åldrar

Thankful 2 be here, 90 has never felt so good 🔥💗🦋

Un post condiviso da 🌈BADDiE🍒 (@baddiewinkle) in data:

Hon är gammelmormor och är 87 år när hon blir en stjärna av Instagram: Helen Van Winkle  har därmed blivit en symbol för mode vid en otänkbar ålder, men tack vare sin talang som modebloggaren! Nu är hon 90 år och inspirerar kvinnor i alla åldrar för att inte ge upp tid på vägen som leder till sina drömmar.

Advertisement

8. Sport och familj

En enastående kvinna, mamma, visar vikten av att kunna skaffa sig tid för sig själv trots den omsorg som hennes barn behöver ett exempel ges av den framgång som mamma-baby yoga kurser njuter över hela världen.

9. Kör ett maraton ... på dina klackar!

9. Kör ett maraton ... på dina klackar!

Irene Sewell / facebook

Klackarna är kanske supermakt för kvinnor som män inte kan ge en rationell förklaring till: hur är det möjligt att hålla sig balanserad på dem? Fråga Irene Sewell, som kom in i Guinness World Record för att springa ett 43 km (26,2 mil) maraton på 7 och en halv timme.

Advertisement