Den kinesiska berättelsen om bonden som vi alla bör läsa innan något jobbigt händer - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den kinesiska berättelsen om bonden…
10 gamla seder vi slutat lära våra barn, och som vi istället borde återuppta 15 kvinnor som valt en katastrofal makeup

Den kinesiska berättelsen om bonden som vi alla bör läsa innan något jobbigt händer

Av sofia
2.510
Advertisement

Tyvärr kan jobbiga saker hända i livet, men man vet aldrig om den där jobbiga situationen kan förvandlas till något positivt eller till och med föra tur med sig. Varje händelse vare sig positiv eller negativ får konsekvenser som inte alltid är lika bra eller dåliga.

Den här kinesiska liknelsen lär oss att man alltid bör vänta och låta livets gång avgöra om det rör sig om otur eller tur och att inte ha förutfattade meningar även när allt verkar gå snett.

image: pixabay.com

En dag lät bondens son deras enda häst smita från sin inhängnad av misstag. När grannarna fick reda på det begav de sig till bondens hus för att visa solidaritet: "Det är verkligen synd, hur ska ni göra nu utan ett djur som hjälper er med arbetet?", "Det är verkligen otur!" Bonden svarade alltid utan att blinka: "Det kan hända att det är otur."

Dagen efter återvände den försvunna hästen till inhängnaden tillsammans med sju andra hästar som följt efter honom i skogen. Bonden blev så byns rikaste man och alla de andra invånarna begav sig till honom för att gratulera sig: "Men vilken tur du har haft, det är ett mirakel!". Bonden svarade varje gång: "Det kan hända."

image: pixabay.com

Nästa dag bröt sonen ett ben medan han försökte tämja en av de vilda hästarna. Vintern var på ingång och bonden hade inte klarat av att ta hand om skörden ensam. Grannarna hälsade på den skadade sonen och tröstade fadern med ord av sorg: "Det är så hemskt det som har hänt dig!". Bonden svarade:"Kanske."

Dagen efter kom armén till byn för att rekrytera unga friska för att bekämpa ett krig som var omöjligt att vinna. Bondens son blev inte vald då han var sängliggande med ett brutet ben. Alla grannarna återvände till den gamles hus: "Vilken tur du har haft! Alla våra söner har gått ut i krig, medan din son inte!". Ännu en gång sade bonden inte annat än: "Kanske".

Advertisement

Den här berättelsen lär oss något vi ofta glömmer när något obehagligt sker.

image: pixabay.com

Man kan aldrig säga att en händelse, hur dålig den än kan verka, inte leder till något positivt. Endast livets gång kan slutligen ge oss klarhet på det som för tillfället endast verkar vara en motgång.

Många gånger händer det att en oturlig händelse förvandlas till något bra. Det är upp till oss att inte sjunka ner i stundens pessimism, men att lämna en strimma hopp om att saker och ting kan utveckla sig på ett helt annat sätt.

Den bästa inställningen man kan ha när något negativt händer är att vänta och se utan att dra förhastade slutsatser. Situationernas konsekvenser är oförutsägbara och kan överraska oss. Dett betyder inte att inte gråta eller lida, men den här livssynen hjälper oss att hantera smärtan på ett mer uthärdligt sätt.

Kände du redan till den här liknelsen? Dela den med någon som behöver ändra sin attityd inför livets utmaningar!

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack