x
10 sätt att använda vinäger i tvättmaskinen…
Ogräs överallt? Här är en ekonomisk och mindre invasiv lösning som inte är kemisk Han inhalerar färg med en spruta och låter den glida på väggen: den slutliga effekten är väldigt kreativ

10 sätt att använda vinäger i tvättmaskinen för extremt ren tvätt

30 Maj 2018 • Av Linda Solari
8.685
Advertisement

Affärernas tvättmedels-avdelningar är alltmer fyllda med produkter med flashiga förpackningar med mirakulös effekt: de lovar att tvätta, att avfetta, desinficera, göra tvätten mjuk, parfymerad... Kort sagt, de verkar kunna lösa de flesta av de problem som rör tvätt, men deras kostnad ska inte underskattas. Varför spendera pengar när det finns en ekonomisk ingrediens som gör det möjligt att uppnå samma resultat? Ingrediens vi pratar om är vinäger, och här är hur och varför man bör använda den i tvättmaskinen.


Här är 10 skäl att använda vinäger i tvättmaskinen.

1. Desinficera tvättmaskinen

Om du försummar rengöringen av tvättmaskinen kan det leda till att den går sönder, samt att kvalitet av tvätten blir sämre. Man måste rengöra tvättmaskinen minst fyra gånger om året, helt enkelt genom att lägga till två koppar vinäger i facket för tvättmedel och köra en tom tvätt med hög temperatur.

Advertisement

2. Det fungerar som mjukmedel

Vinäger mjukar naturligt fibrerna i vävnaderna. Helt enkelt lägga till den i facket för mjukmedel, tillsammans med några droppar eterisk olja om du vill framhäva ren doft. Oroa dig inte, om du bara lägger vinäger, kommer din tvätt fortfarande att ha en god lukt, utan spår av vinäger!

3. Hjälper till med färgade kläder

Häll en halv kopp vinäger vid den sista sköljningen för att återuppliva färgerna på din tvätt. Dessutom kan vinäger motverka det gråa i vita plagg!

4. Eliminerar lukt av mögel

Avger din tvättmaskin en outhärdlig lukt? Förmodligen har dålig luktb bildats mellan gummitätningarna, som regelbundet ska rengöras med en trasa för att undvika stagnation av vatten. För att eliminera lukten, skölj bara vid hög temperatur med två koppar vinäger.

Advertisement

5. Eliminera spår av svett

image: maxpixel.net

Vinäger är också utmärkt för att eliminera spår av svett som kan vara svårt att få bort. Spraya vinäger på de områden i kontakt med huden och låt verka i 10 minuter: tvätta plagget normalt i tvättmaskinen.

6. Underlättar avlägsnande av djurhår

image: pixabay.com

Om du har husdjur hemma är det normalt att du hittar hår som sitter fast på kläderna, även efter tvätt i tvättmaskinen. Håren sitter i själva verket mellan fibrerna och endast mekaniskt avlägsnande kan ta bort dem. För att underlätta avlägsnandet är det emellertid möjligt att tillsätta en halv kopp vinäger vid sköljning.

Advertisement

7. Förhindrar blekning

image: pixabay.com

För att förhindra missfärgning av kläderna, lägg bara till en kopp vinäger i tvätten.

8. Ta bort fläckar från sammet

Oroa dig inte om dina sammetsskor är missfärgade: vinäger kan lätt ta bort fettfläckar. Ta en gammal tandborste och häll några droppar vinäger: gnugga området och låt torka. Efter några minuter är fläcken borta!

Advertisement

9. Eliminerar lukt av rök

För att avlägsna lukten av rök från kläder, utan att blanda den med andra dofter, som kan ge en obehaglig lukt, tvätta alla kläder i tvättmaskinen tillsammans med en halv kopp destillerad vinäger.

10. Bibehåller färgen på mörka kläder

Bibehåll färgen på dina mörka kläder med en halv kopp vinäger vid den slutliga tvätten. På så sätt behåller din favorit svarta t-shirt en intensiv färg längre!

Tags: FuskPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack