Separat återvinning: 8 vanliga föremål som nästan alla slänger på fel sätt - TittaPaVideon.se
x
Separat återvinning: 8 vanliga föremål…
20 underbara idéer för uppfarten som gör att du vill komma hem direkt från jobbet Rektorn straffar hennes dotter för att ha slagit en skolkamrat: men mammans svar får honom att skämmas

Separat återvinning: 8 vanliga föremål som nästan alla slänger på fel sätt

11 Maj 2018 • Av Linda Solari
1.549
Advertisement

Varje stad har sina egna regler om sortering av avfall och återvinning, så det är alltid bra att ha till hands broschyren som anger var man ska placera varje sak. Det finns emellertid avfall som vi ofta slänger fel, ovetande om att en viss användning inte gör dem till samma kategori som tidigare. Låt oss ta reda på hur några vanligt förekommande föremål verkligen ska slängas.

1. Använd olja: Vi vet alla att den ska förvaras i behållare och sedan levereras till närmaste återvinningscentral, men kanske vet vi inte att en enda liter som slängs gör en miljon liter vatten oanvändbar.

2. Batterier: De är specialavfall inte ska slängas i vanliga sopor. De får endast kastas i speciella behållare som vanligtvis finns utanför eller i mataffärer.

3. Keramik och speglar? De ska inte kastas ihop med glas utan i egna behållare!

4. Smutsiga servetter? Denna typ av avfall måste kastas i den vanliga soptunna!

Advertisement

5. Krossade glas och dricksglas: De ska inte slängas i glasinsamligen, som istället är avsedd att bara samla in flaskor och glasburkar Resten går in i odifferentierad.

image: Pixabay.com

6. Kvitton: De är gjorda av papper och bläck och ska inte slängas i papperåtervinningen.

image: Pixabay.com

7. Pizzakartonger: de ska inte kastas ihop med resten av papper.

image: Pixabay.com

Kom ihåg också att när du kastar papper i behållarna måste alla plastbitar tas bort! Det kan tyckas trivialt, men många människor slänger allt och tror att det går bra.

Advertisement

8. Aluminiumbehållare i plastinsamlingen? Det beror på den lokala förvaltningen. i vissa fall måste aluminium kastas tillsammans med glas. Kontrollera hur det fungerar i ditt område och kom ihåg att ren aluminiumfolie, som används för mat, är återvinningsbara så länge de städas.

image: Pixabay.it

Slutligen kom ihåg att de använda plastbehållarna måste tvättas innan de kastas bort. Låt oss ta exemplet på en burk yoghurt: om du inte tar bort resterna inuti när du är färdig med att äta den, ska du inte kasta den i plaståtervinningen!

Tags: GuideGrönt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack