De här ungdomarna har skapat en grupp på WhatsApp för att samla skräp på gator, i parker och på stränder i deras stad

av sofia

05 September 2019

De här ungdomarna har skapat en grupp på WhatsApp för att samla skräp på gator, i parker och på stränder i deras stad
Advertisement

Många utav oss har säkerligen promenerat runt, kört bil eller åkt till stranden någon gång och tyvärr sett en massa skräp kvar vid vägarnas kanter och andra utrymmen, på grund av andra människors extrema slarv och ointresse.

Tyvärr är detta ett utbrett problem på många ställen runt om i världen och leder i många fall till mycket kritiska situationer av miljöförstöring.

Lyckligtvis finns det ibland människor som bestämmer sig för att med stor viljestyrka och uppoffring, göra något konkret för att hjälpa miljön. Just detta är fallet med en grupp spanska ungdomar som vi nu ska berätta för dig om, låt oss tillsammans kika på vad de gör.

via ABC.es

Advertisement

Dagens kommunikationsmedel möjliggör både att man snabbt kan sprida meddelanden på kort tid och att man kan nå ut till väldigt många människor. En app som WhatsApp, en av de mest utbredda i världen, är ett bra exempel. En grupp ungdomar från Cartagena, en stad i den sydöstra spanska regionen Murcia, bestämde sig för att använda sig av den i ett mycket ädelt syfte.

Genom att skapa en speciell grupp på denna  plattform lyckades några vänner samla ihop en betydande mängd människor, förenade av ett enda syfte: att städa upp stadsgator, stränder och naturområden. Så ungdomarna stämde möte i Cabo de Palos - en plats dit de kommit med kollektivtrafik för att förorena mindre - och började promenera längs med Cartagenas kust och samla in skräp.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Plast och cigarettfimpar var, som det ofta händer, det de samlade in mest av. Men det fanns dussintals kilo andra material. Utrustade med ryggsäckar samlade pojkarna i "Porelmedioambiente.CT" (detta är namnet på WhatsApp-gruppen) allt i ryggsäckar och påsar för att sedan kasta skräpet i de speciella behållarna.

Initiativet har fått stor framgång och unga människor i Cartagena har ingen avsikt att sluta. De ekologiska "promenaderna" som planeras för framtiden är redan annorlunda.

Att kombinera den enkla kommunikationen som sociala nätverk tillåter med behovet av att hålla miljön där du bor ren är en riktigt bra sak. Allt som återstår är att hoppas att dessa spanska ungdomars goda föredöme kommer att inspirera många andra människor runt om i världen.

Advertisement